Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) ve bağlı kurumlara yönelik 3 Şubat sabahı 22 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Sezin Uçar, 13 Nisan’da yurt dışı seyahati dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Uçar’ın, Fatih ilçesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu bildirildi.
Uçar’ın gözaltına alındığını duyuran Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), X platformundan yaptığı paylaşımda, “ESP’ye dönük şubat ayında gerçekleştirilen siyasi kırım saldırısı kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve meslektaşımız Sezin Uçar, Avrupa seyahati dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Meslektaşımız serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Merkez’in paylaşımı ise şöyle: “Meslektaşımız ve ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sezin Uçar, ESP’ye yönelik bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesi ile bugün yurt dışından Türkiye’ye döndüğü sırada gözaltına alındı. Meslektaşımızın yanındayız!”
3 Şubat’ta ESP, BEKSAV, Polen Ekoloji aktivistlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında gazeteci, aktivist, siyasetçi ve ekolojistlerin de bulunduğu toplam 107 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra 85 kişi tutuklanmıştı.



