CEZAYİR

GÜNCEL Hollande Cezayir'deki katliamları kabul etti

Resmi bir ziyaret için Cezayir'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sömürgecilik döneminden ötürü Cezayir halkının acı çekmiş olduğunu ülkesi adına resmen kabul etti.
GÜNCEL Hollande’ın Cezayir itirafı Fransa’nın gündemine oturdu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 17 Ekim 1961’de Paris’te Cezayir’in bağımsızlığını isteyen göstericilerin eyleminin ‘kanlı bir şekilde bastırılmasını’ resmen kabul etti. Devletin bu olayı tüm çıplaklığıyla kabul ettiğini ifade eden Hollande, “Trajik olayın 51. yılında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.
GENEL Hollande’ın Cezayir itirafı Fransa’nın gündemine oturdu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 17 Ekim 1961’de Paris’te Cezayir’in bağımsızlığını isteyen göstericilerin eyleminin ‘kanlı bir şekilde bastırılmasını’ resmen kabul etti. Devletin bu olayı tüm çıplaklığıyla kabul ettiğin ifade eden Hollande, “Trajik olayın 51. yılında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Fransa Kanlı Müdahaleyi Tanıdı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülke siyaset tarihinde “17 Ekim 1961 dramı” olarak anılan ve Cezayir'in bağımsızlığını isteyen göstericilerin Paris'teki protestosunun kanlı bir şekilde bastırılmasını resmen tanıdığını açıkladı.