VENEDİK FİLM FESTİVALİ

KÜLTÜR SANAT Tanrı’ya kızgın bir adam

‘The Cut’ın sessiz başkarakteri Demirci Nazaret Usta’yı, Cezayir kökenli Fransız oyuncu Tahar Rahim, güçlü bir vücut diliyle canlandırıyor. Filmin pek çok can alıcı sahnesi de, Rahim’in gözlerine yansıttığı çaresizlik, öfke, özlem ve hayatta kalma inadından güç alıyor. Film gösterildikten sonra, Rahim’le, Nazaret’i ve onu Tanrı’ya küstüren travmayı konuştuk.
KÜLTÜR SANAT "Parçası olduğum Türkiye bu filme hazır"

Fatih Akın, dört kıtaya yayılan bir coğrafyada, büyük bir bütçeyle, sessiz sedasız çektiği, Ermeni Soykırımı'nı anlatan filmi ‘The Cut’ı Agos'a anlattı. Film üzerine verdiği bu ilk söyleşide her zamanki açık kalpliliğiyle konuşan Akın, en büyük umudunun filmin Türkiye’de hak ettiği gibi büyük salonlarda gösterime girmesi olduğunu söylüyor.
KÜLTÜR SANAT Fatih Akın'ın 1915'le ilgili filmi Venedik'te görücüye çıkıyor

27 Ağustos’da başlayacak olan Venedik Film Festivali’nde yarışacak filmler açıklandı. Abel Ferrera, Alejandro Gonzalez Inarritu, Roy Andersson gibi önemli yönetmenlerin filmlerinin görücüye çıkacağı festivalde, Fatih Akın’ın uzun zamandır beklenen, 1915 Soykırımı’ndan kurtulan bir babanın hikayesini anlattığı ‘The Cut’ da Altın Aslan için yarışıyor.