HAMAHAYGAGAN OYUNLARI

TOPLUM Hamahaygagan'dan görkemli kapanış

2 Ağustos’ta Yerevan Vazgen Sarkisyan Stadı’nda başlayan 6.Pan Armenian Yaz Olimpiyat Oyunları (Hamahaygagan), 13 Ağustos Perşembe günü Yerevan’da yapılan kapanış seromonisiyle sona erdi.
TOPLUM 100. yılda büyük buluşma

6. Pan Armenian Yaz Olimpiyat Oyunları (Hamahaygagan), 'Spor Aracılığıyla Birleşme' sloganıyla 36 ülke ve 175 şehirden 6.350 sporcuyu Ermenistan'da bir araya getirdi. Bu yılki Hamahaygagan'ın en önemli özelliği, Ermeni Soykırımı 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılması oldu. İstanbul, Dersim, Sasun, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Van, Musa Dağ ve Samatya takımlarıyla oyunlarda yer alan Türkiyeli Ermeniler ise 881 temsilcisiyle oyunların en kalabalık grubu oldu.
TOPLUM Hamahaygagan’da hazırlıklar tamam

Dört senede bir dünyanın her yanından Ermeni gençleri spor yapmak üzere bir araya getiren ve bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve Hamahaygagan Olimpiyatları (Pan Armenian Games), bu yıl 2-13 Ağustos arasında Yerevan, Gümrü, Vanadzor, Eçmiyadzin, Ardaşad, Stepanakert ve Abovyan şehirlerinde yapılacak.
TOPLUM Sahakyan Hamahaygagan’da, Hamahaygagan Karabağ’da

Seneye düzenlenecek Ermeni Olimpiyatları'na (Hamahaygagan) katılacakların sayısı artıyor. Daha önce tartışmalara konu olan Sasun Takımı’nın katılımının ardından, ‘İstanbul Samatya’ ismiyle Sahakyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği de olimpiyatlara katılma kararı aldı.
TOPLUM Hamahaygagan Oyunları’nda  Sasunlulara ‘birlik’ kisveli dayatma

2015 yılında Ermenistan’da altıncısı düzenlenecek olan Ermeni Olimpiyatları (Hamahaygagan Oyunları) için İstanbul komitesinin toplanmasının ardından Hamahaygagan Dünya Komitesi üyesi Majak Çakır Ohanyan’ın, olimpiyatlara katılmak isteyen Sasun takımı hakkındaki ithamları gündeme oturdu.