ABD

GENEL Kemal Öksüz’ün sırları Aliyev’in başını ağrıtacak

ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'nin, hakkında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamaları gerekçesiyle Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan ABD vatandaşı Kemal (Kevin) Öksüz, Ermenistan Interpol’ünün başvurusu ile Ermenistan Polisi tarafından 29 Ağustos’ta Yerevan’da yakalanıp göz altına alındı. Şu an tutuklu olan Kemal Öksüz hakkında Ermenistan makamlarının önümüzdeki günlerde nasıl bir yöntem izleyeceği net değil. Öksüz’ün hakkında ilk yakalama kararı çıktığında hangi ülkede bulunduğu da henüz bilinmiyor. Öksüz’ün geleceği hakkındaki soru işaretleri çoğalırken Kuzey Amerika’daki Azerbaycan yanlısı lobi çalışmalarının yanı sıra Azerbaycan’ının dev para yıkama sistemindeki rolü ve Ermenistan’daki ticari faaliyetleri gün ışığına çıkıyor.
GÜNCEL Netanyahu: Erdoğan'dan ahlâk dersi alacak değilim

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması nedeniyle dünya çapında protestolar devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın açıklamalarıyla ilgili, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ahlâk dersi alacak değilim" dedi.
GÜNCEL Sarraf'ın iddialarıyla Erdoğan ve Babacan'ın ismi dava dosyasında

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde görülen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada Rıza Sarraf ikinci günde de tanık sandalyesindeydi. Sarraf, İran’dan ABD’ye uzanan altın ticaretini anlatırken dönemin başbakanı Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Babacan’ın da ismini verdi.
GÜNCEL ABD’den Türkiye'ye vize ambargosu, Türkiye’den misilleme

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği, “Türkiye Hükümeti’ni tutumundan duyulan rahatsızlık ve elçilik personelinin güvenlik kaygısı” gerekçeleriyle tüm vize hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. Türkiye’de bunun üzerine, ABD Büyükelçiliğini’nin yaıymladığı metne çok benzer bir metinle ‘vize hizmetlerini durdurduklarını’ açıkladı.
GÜNCEL Las Vegas saldırısında ölü sayısı 20'ye yükseldi

ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlenen bir konser sırasında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi. 100’den fazla kişi de yaralanırken saldırgan polis tarafından öldürüldü.
GÜNCEL Ardına bakma yolcu

Paris-Saclay Üniversitesi doktora öğrencisi Cem İskender Aydın ve İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü’nde çalışmalarına devam eden Dr. Ethemcan Turhan, Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilme kararının küresel anlamda iklim değişikliğiyle mücadelede nelere mal olacağını yazdı. Görünen o ki Trump’ın kararı sürpriz olmamakla birlikte, iklim krizinin ana akım politikalar tarafından nasıl evcilleştirilebildiğini göstermesi açısından önemli.