TOROS ALCAN

TOPLUM Toros Alcan: Huzursuzluk yoktu

Vakıflar Genel Müdürlüğü Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan: Eçmiadzin’de yapılan bir protokol var, seçilmiş bir Değabah var. Eçmiadzin’de protokol yapılmış olması Kilise hukuku açısından önemli
TOPLUM Dadyan için kritik dönemeç

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın girişimleriyle düzenlenen Dadyan Okulu toplantısına vakıf başkanları ve toplumun çeşitli kesimlerinden temsilciler katıldı. Toplantıda çok sayıda öneri gündeme getirildi.
TOPLUM Yasa ‘out’ yönetmelik ‘in’

Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan: "Vakıf seçimleriyle ilgili yasa yakın zamanda çıkarılamayacaksa, daha önce cemaatlerin devlete ilettiği yönetmelik taslakları uyarınca seçim yönetmeliğinin yayımlanması üzerinde uzlaşıldı."
TOPLUM Vergi krizine formül aranıyor

Ermeni okulları için son dönemde gündeme gelen ‘iktisadi işletme’ sorunu ve bu sorunun ortaya çıkardığı vergi kıskacından kurtulmak için başlatılan girişimler sürüyor. Mart ayında, Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından okullara yollanan yazıda, ailelerden bağış alınması durumunda okulların iktisadi işletme olarak kabul edilecekleri ve kurumlar vergisine tâbi olacakları, bu durumda 2015’ten itibaren okul faaliyetlerinin kurulacak iktisadi işletmeler bünyesinde sürdürülmesi gerektiği belirtilmişti. Bu yazının ardından, dört Ermeni okulunda, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Maliye Bakanlığı müfettişleri teftişe başlamıştı.
TOPLUM Anadolu’daki azınlık vakıfları çözüm bekliyor

Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, İstanbul dışındaki vakıfların sorunlarını dinlemek için Antakya, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman’da temaslarda bulundu. Altı gün süren gezide yaptığı ziyaretleri Agos’a değerlendi- ren Alcan, bölgedeki sorunlar konusunda hazırlanacak olan raporu Vakıflar Genel Meclisi’ne sunacağını söyledi. Alcan, Hatay’daki mülkiyet sorunlarıyla ilgili özel bir çalışma da yürütecek.