SİLOPİ

GÜNCEL Silopi raporu: Panzeri süren polisin özel eğitimi yok

Zırhlı polis aracının ezerek ölümüne sebep olduğu 6 yaşındaki Furkan ve 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım kardeşlerin ölümüyle ilgili CHP bir rapor hazırladı. Raporda, çocukları ezerek ölümlerine neden olan polisin zırhlı araç kullanımına ilişkin herhangi bir eğitim almadığı belirtiliyor.
TÜRKİYE HDP raporu: Sokağa çıkma yasağı, altı ay, 180 ölü

HDP Enformasyon Masası’nın yaptığı açıklamaya göre Temmuz’dan beri Güneydoğu’da 84'ü çocuk, 79'u kadın 460 sivil yaşamını yitirdi. Açıklamada, şu anda sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre, Sur ve Silopi'de toplam sivil ölümlerin sayısı ise 180 olarak kaydedildi.
500 bin çocuk çatışma mağduru

Onlarca örgüt bir araya gelerek İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamayla sokağa çıkma yasaklarının yaklaşık 500 bin çocuğun en temel yaşam ve sağlık haklarını ihlal ettiğini belirtti ve çatışmaların bitirilmesini istedi.
İNSAN HAKLARI Taybet İnan toprağına kavuştu ama…

20 Aralık’ta Silopi’de çatışmalar sırasında vurulan ve cesedi 7 gün sokakta bekletilen 11 çocuk annesi Taybet İnan’ın cenazesi, 18 gündür bekletildiği morgtan polis tarafından alınarak defnedildi. İnan’ın cenazesine sadece sekiz kişinin katılmasına izin verildiği için İnan’ın 9 çocuğu cenazeye gidemedi.
GÜNCEL 'Ölenler mezara kavuşamadı ama zulümden kurtuldular'

Güneydoğu’da devam eden sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarda ölenlerden 50 kişinin cenazesi, çatışmalardan dolayı gömülemediği için hala morglarda, camilerde ya da evlerde bekletiliyor. Üç aylık Miray İnce’nin cenazesi de hala morgda. Cenazeleri alamayan ailelerden bazıları açlık grevine başladı.