ESAD REJİMİ

GÜNCEL Esad: Astana’da müzakereye hazırız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye savaşıyla ilgili Astana'da gerçekleştirilecek barış görüşmeleriyle ilgili “Her şeyi müzakere etmeye hazırız” dedi.
GÜNCEL Doğu Halep'ten tahliyeler durduruldu

Esad hükümeti, Doğu Halep'teki muhalif savaşçıların ve ailelerinin tahliyesinin durdurulduğunu açıkladı. Şam yönetimi muhalifleri anlaşmanın koşullarını ihlal ettiğini iddia ediyor.
GÜNCEL Reuters: Halep'te tahliye perşembeye ertelenebilir

Halep'in tamamen Esad güçlerinin eline geçmesinin ardından muhaliflerin kentin doğusundan çekilmesi beklenen saatte gerçekleşmedi. Reuters’in haberine göre doğu Halep’teki tahliye Perşembe gününe ertelenebilir.
GÜNCEL ‘Aleviler tabuta Hıristiyanlar Beyrut’a’ sloganı hâlâ geçerli

Harout Ekmanian, Hrant Dink Vakfı’nın davetlisi olarak ‘21. Yüzyılda Ermeni Kimliğine Eleştirel Yaklaşımlar’ başlıklı konferansta bir konuşma yaptı. Halepli Ermeni olan Ekmanian, geçmişte haberci olarak takip ettiği Suriye’deki savaşı bugün gözlemci sıfatıyla insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını kayda geçirmek için takip ediyor. Ekmanian’la yakından tanıdığı Halep Ermeni toplumu özelinde, Suriye üzerine bir söyleşi yaptık.
GÜNCEL Halep’te savaş şiddetleniyor

İki ay önce başlatılan ‘Halep Ateşkesi’ hiçbir zaman gerçek ateşkes olmamasına rağmen, karşılıklı saldırıları az da olsa hafifletmişti. Ancak özellikle son günlerde artan şiddet ve karşılıklı bombardımanlar, Halep’te yaklaşık 50 kişinin ölümüne ve yüzlerce insanın yaralanmasına neden oldu. BM Suriye Özel Temsilcisi Di Mistura’ya göre Suriye savaşında bugüne kadar hayatını kaybedenlerin tahmini sayısı 400 bin civarında.
GÜNCEL Şam'dan '100 asker Suriye'ye girdi' iddiası

Türkiye, Suriye sınırı yakınındaki YPG pozisyonlarını vururken, Şam'dan gelen iddiaya göre Türkiye'den 100 kişilik silahlı bir grup Suriye topraklarına girdi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz iddiaları yalanladı.