SEL YAYINCILIK

‘Amerikan rüyası’ sarpa sarınca

Norman Mailer’in yayımlandığı yıllarda büyük tartışmalar yaratan romanı ‘Amerikan Rüyası’, çağdaş Amerikan edebiyatının kıymeti sonradan bilinen önemli romanlarından biri.
KİTAP ԳԻՐՔ İyinin ve kötünün ötesinde

Eylül ayında Harper Lee’nin ünlü romanı Bülbülü Öldürmek’in Sel Yayıncılık tarafından Ülker İnce çevirisiyle yeniden yayımlandığını gördüğüm an, bu yazıyı yazacağımı biliyordum.
KÜLTÜR SANAT Sel Yayıncılık'tan Altıkırkbeş'e: Asılsız itham, ucuz propaganda

William Burroughs’un ‘Çıplak Şölen’ kitabı, iki yayınevi arasında bir tartışma başlattı. Altıkırkbeş Yayınları, telifinin kendisine ait olduğunu savunduğu kitabın, Sel Yayıncılık tarafından ‘yakıldığını’ iddia etti. Sel Yayıncılık ise kısa sürede iddiaya cevap verdi:“ Altıkırkbeş, Kitapları yaktırmak gibi belleklerdeki tarihsel referansları güçlü bir anolojiye sığınarak, ucuz propagandanın en makbulünü seçti.”
KİTAP ԳԻՐՔ Bugünün işini yarına, hatta bir ay sonraya bırakanlara

John Perry oldukça başarılı ve iyi bir felsefeci olarak asıl ününü ilk yazdığı ve kitabının ilk bölümüne aldığı ‘Sistematik Erteleme’ makalesi ile kazandı. Perry’ye göre sistematik erteleyiciler aslında çok fazla iş kotaran kimselerdir, yeter ki bu işler “daha önemli şeyleri yapmamanın bir bahanesi olsun.”
KİTAP ԳԻՐՔ ‘Biraz da kendimizden bir şeyler yakalım’

Ferti Edgü’nün; hakikat –gerçek ve algı arasında gidip gelen zihin bulanıklığını, iletişimsizlik, duyarsızlık– tepkisizlik sarmalını ve varoluşa ait sorgulamalarını metinler arasında şiirsel bir ifade ile dile getirdiği hikâyeleri, 2014 baskısı ile birlikte ‘değişen ne?’ sorusunu da beraberinde getiriyor.
KİTAP ԳԻՐՔ Yüksek doz küçük İskender

Sel Yayıncılık tarafından basılan ve tekrar basımı yapılmayacak 'elli belirsiz' başlıklı bu özel kitap, içeriğin tasarımla bütünleştiği ender örneklerden biri. Şairin her bir yaşına denk gelecek şekilde damıttığı elli şiirin yer aldığı her sayfa, farklı renk, kolaj, fotoğraf çalışmaları ile görsel olarak da küçük İskender'in hayatında bir yolculuğa çıkma duygusu uyandırıyor.