TRABZON İSTİHBARAT

GÜNCEL Dink davası 5 Haziran’a ertelendi

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Dink cinayeti davasında tanık olarak dinlendi. Faruk Sarı'nın ifadesiyle devam eden duruşma 5,6,8,9 Haziran'a ertelendi. Müdafi avukatların tüm talepleri reddedildi.
GÜNCEL Yılmazer: Ciddi bir tezgah var

Dink cinayeti davasında dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi C Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer savunmasını sürdürüyor. Yılmazer, Erhan Tuncel'in telefonuyla ilgili dinleme kararı alındığını ancak hiç kayıt olmadığını söyleyerek, "Burada çok ciddi bir tezgah var" dedi.
GÜNCEL Çapraz sorguda istihbarat savaşları

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın bu haftaki duruşmasında, daha önce mazeret bildirerek duruşmalara gelmeyen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç savunma yaptı. Cinayetten kısa bir süre önce Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden ayrılan Dinç’in savunması ve sorgusunda, yıllardır Emniyet içinde önemli görevler üstlenen sanıklar birbirlerini suçladı.
GÜNCEL Mehmet Ayhan:  Emri kim verdi hatırlamıyorum

Dink cinayeti davasına öğlen arasından sona devam edildi. Trabzon Emniyet İstihbarat Şubesi polis memuru Mehmet Ayhan savunmasını tamamladı ve çapraz sorgusu yapıldı. Ayhan, Erhan Tuncel’in görevden çıkartılması emrini kimin verdiğini hatırlamadığını Yasin Hayal’le ilgili bir tespitleri olmadığını söyledi.
GÜNCEL

Kamu görevlilerinin yargılandığı Hrant Dink Cinayeti Davası yeni celsesiyle devam ediyor. Öte yandan kimi jandarma görevlileri de tutuklanmış durumda. Gelişmeleri Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ile konuştuk.
GÜNCEL

Dink cinayeti davasında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi polis Ercan Demir’in çapraz sorgusuna devam edildi. Demir, “Elimizdeki bilgilere rağmen cinayet maalesef engellenememiştir” dedi.