DZINUNT

TOPLUM Patrikhane'de gergin kutlama

Ermeni Kilisesi’nin 6 Ocak’ta kutladığı İsa Mesih’in Doğuş ve Beliriş Yortusu için aynı gün Kumkapı’daki Ermeni Patrikhanesi’nde düzenlenen ve çok sayıda vakıf yöneticisinin de katıldığı kabul töreninde Ortaköy Vakfı Başkanı İskender Şahingöz’ün son zamanlarda yapılan karşılıklı açıklamaların toplu zarar verdiğini söylemesinin ardından Gedikpaşa Vakfı Başkanı Harutyun Şanlı, Başepiskopos Ateşyan’ın kendisine karşı olanları ‘angirtler’ (terbiyesizler) olarak nitelemesine tepki gösterdi. Ateşyan’ın da yanıt vermesi üzerine toplantı gergin bir havada sona erdi.
TOPLUM Surp Dzınunt kutlanacak

Ermeni Kilisesi takvimine göre her yıl 6 Ocak’ta kutlanan Surp Dzınunt (Kutsal Doğuş ve Beliriş) Yortusu kiliselerde yapılan ayinlerle kutlanacak.
TOPLUM Noeli kutlanan İsa

Dünya genelinde Hıristiyanların 24 Aralık’ta kutladığı Noel Yortusu, Ermeni Apostolik Kilisesi tarafından 5 Ocak’ta kutlanıyor. İsa Mesih’in doğuşu yani ‘Dzınunt’ vesilesiyle, Episkopos Sahag Maşalyan, Agos okurları için bir yazı kaleme aldı. Maşalyan’ın, İsa Mesih’in simgelediği evrensel anlamı ve insanlık tarihinin iki bin yıllık bölümü üzerindeki etkisini anlatan yazısını paylaşıyoruz.