BASIN

GÜNCEL Murat Çelikkan bugün cezaevine giriyor

Gazeteci ve insan hakları savunucusu Murat Çelikkan, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliğini yaptığı için çarptırıldığı cezayı çekmek için bugün cezaevine giriyor.
1995'ten 2015'e basında Ermeni Soykırımı'nı anma günü

Hrant Dink Vakfı'nın raporunda 1995 yılından 2015 yılına kadar geçen 21 yıllık döneme ilişkin Hürriyet, Cumhuriyet ve Zaman gazetelerinde yer alan içeriklerin taranmasından hareketle oluşturulan veri ve analizler yer alıyor.
TÜRKİYE Gazetecilerden kampanya: Gazetecilik suç değildir

Türkiye'de medya üzerindeki baskıların giderek artması üzerine bir araya gelen bir grup gazeteci yeni bir inisiyatif başlattı. “Ben Gazeteciyim” isimli inisiyatifin ilk etkinliği gazetelerde ve haber sitelerinde kullanılacak bir logo kampanyası.
GÜNCEL Dündar ve Gül davasında savcı “casusluk yok” dedi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları davasında mütalaasını açıklayan savcı Evliya Çalışkan, Dündar’a 25, Gül’e 10 yıl hapis istedi. Çalışkan, Yargıtay içtihatlarında “casusluk ve casusluk amacıyla belge, bilgi temin edip açıklama” suçları için öngörülen unsurların gerçekleşmediğini söyledi.
GÜNCEL 26 gazeteci ve yazara soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 gazeteci ve yazar hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açtı. Haklarında soruşturma açılan gazeteciler bugün ifade verecek.
GÜNCEL Sınır Tanımayan Gazeteciler: Türkiye'de sansür nereye varacak?

Uluslararası Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Doğan Yayın Grubu’na “terör propagandası”ndan soruşturma açılmasını, Nokta dergisine polis baskını düzenlenmesini ve Cumhuriyet gazetesi sitesine erişim engeli getirilmesini kınayan bir açıklama yayınladı; “Yetkililer eleştirel sesleri susturmada işi nereye vardıracak?” diye sordu.
GÜNCEL Gazeteciler, sansürün kaldırılışının yıldönümünde erişim engelini kınadı

25 Temmuz Basın Bayramı’nda 90’ı aşkın internet sitesinin erişime engellemesi ve Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerini hedef göstermesi karşısında gazeteciler, İstanbul Cağaloğlu’ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) lokalinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına gazetelerin yanı sıra TGC, DİSK Basın İş ve TGS yöneticileri de destek verdi.