ERHAN TUNCEL

GÜNCEL Ercan Demir: Sorumluluk bende değil şube müdürümde

Dink cinayetinde aralarında Ramazan Akyürek, Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ve Engin Dinç’in de bulunduğu kamu görevlileri hakkında açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bugünkü duruşmada Ercan Demir'in çapraz sorgusuna geçildi.
DİNK DAVASI Ercan Demir: Yetki Dinç’te

Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı duruşma, üçüncü gününde Trabzon İstihbarat Şube Amiri Ercan Demir'in savunmasıyla devam ediyor.
TÜRKİYE Zenit: “Ben raporda ‘öldürülecek’ dedim, değiştirildi”

Dün başlayan Dink cinayeti davasında dönemin Trabzon İstihbarat polis memuru Muhittin Zenit’in sorgulanmasına devam edildi. Zenit, “Ben memur olarak 'öldürülecek' olarak arz ettim. Şube müdürüne götürdükten sonra da Engin Dinç, Özkan Mumcu’yla görüp dizayn etti” diye konuştu.
GÜNCEL Reşat Altay: Bana bilgi verilmedi

Dink davasında savunma yapmaya başlayan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Raşat Altay, Dink cinayetiyle ilgili cinayetten önce veya sonra kendisine bilgi verilmediğini iddia etti.
GÜNCEL Dink cinayeti sonrası ‘töhmet’ten sıyrılma çabası

Dink cinayetinde kamu görevlilerine ilişkin açılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan kamu görevlilerinin ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Cerrah ile Akyürek arasında geçen telefon görüşmelerine ilişkin ifadeler, devlet içinde o dönemde soruşturmaya nasıl bir yön verilmek istendiğini ve nelerin üzerinin örtülmesine çalışıldığını da ortaya koyuyor.
GÜNCEL Zenit: İstanbul’a gitmemi Akyürek ve Yılmazer engelledi

Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan polis Muhittin Zenit, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği dilekçede cinayetin çözümü için çağırıldığı İstanbul’a gitmesinin dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından engellendiğini savundu.