YENİKÖY PANAYİA RUM ORTODOKS VAKFI

GÜNCEL Yeniköy Panayia Kilisesi 180 yaşında

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nin kuruluşunun 180. yıldönümü ve Vakfın Muhsin-i Azamı (büyük hayırsever) Stefanos Karateodori’nin 150. ölüm yıldönümü münasebetiyle 6-7 Mayıs’ta ibadet törenleri ve etkinlikler düzenlendi.
GÜNCEL Sosyal Medya’da nefret söylemi tartışılıyor

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı tarafından Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi kapsamında 'İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi İkliminde Sosyal Medya ve Azınlıklar' konferansı düzenlendi. Konferansa katılan Twitter ve Facebook temsilcileri, nefret söylemi konusunda geri bildirimlerin önemine dikkat çekerek, nefret söylemine karşı söylem geliştirmenin sosyal medyada oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.
GÜNCEL 6-7 Eylül’ün asıl darbesi vatandaşlık fikrineydi

Yurttaşlık ve etnik kimliğin bu kadar dar bir kapsamda algılanması ülkemizin gayrimüslim topluluklarının tamamı için büyük bir felaket halini almıştır. 6-7 Eylül’de en çok zararı Rumlar görmüş olabilir, ama saldırgan kitle, Ermeni ve Yahudi hemşerilerimizi de hedef almıştı.
GÜNCEL 60. yılında ilk ayin

6-7 Eylül pogromunun 60. Yılında İstanbul’da, Rumlar tarafından ilk kez anma ayini düzenleyecek. Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı, 6 Eylül Pazar günü kilisede, hayatını kaybedenler için anma ayini düzenleyecek. Mevlüt okutulacak.