PERİNÇEK-İSVİÇRE DAVASI

GÜNCEL AİHM’in Perinçek kararı ve gerçekler

ABD’li hukukçu Edvin Minassian, AİHM’in ‘Perinçek kararı’nı yorumladı. Minassian, kararın ardından Türkiye’de yapılan pek çok yorumda yer bulan bazı argümanları da karar metni ışığında eleştiriyor.
BASIN Radyo Agos’ta Perinçek davası konuşuldu

Cumartesi günleri Açık Radyo’da yayınlanan ‘Radyo Agos’ta bu hafta Perinçek – İsviçre davası hakkında AİHM Büyük Daire’nin verdiği karar ve yankıları konuşuldu.
GÜNCEL Dışişleri Bakanlığı'ndan Perinçek davası açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, AİHM Büyük Dairesi'nin, "Perinçek-İsviçre" davasındaki kararıyla ilgili açıklamasında, “demokrasi, ifade özgürlüğü ve insan hakları açısından, ayrıca, devletimizin 1915 olaylarına ilişkin son yıllarda sabır ve suhuletle sürdürdüğü politika bakımından önemli bir hukuki kazanımdır” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Perinçek Davası'na müdahil avukat: AİHM'de derin görüş ayrılığı var

Perinçek v. İsviçre davasına Zoryan Enstitüsü'yle birlikte Türkiye'den müdahil olan İHD ve Hafıza Merkezi'nin avukatı Payam Akhavan: "Büyük Daire'nin aldığı karar AİHM'de derin bir görüş ayrılığı olduğunu gösteriyor." Büyük Daire, Perinçek-İsviçre davasında 7'e karşı 10 oyla Perinçek'i halı buldu.
GÜNCEL İsviçre-Ermenistan Derneği'nden AİHM'e tepki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'de yeniden görülen 'Perincek-İsviçre' davasında mahkeme, 7'ye karşı 10 oyla İsviçre'nin kararının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. Perinçek'e dava açarak süreci başlatan İsviçre-Ermenistan Derneği (İED), AİHM Büyük Daire'nin kararına tepkili.
GÜNCEL AİHM Büyük Daire Perinçek Davası'nda kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'de yeniden görülen 'Perincek-İsviçre' davasında mahkeme, 7'ye karşı 10 oyla İsviçre'nin kararının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine hükmetti. AİHM 2'inci Daire de 2013 yılında benzer bir karar vermiş ve İsviçre kararı Büyük Daire'ye taşımıştı.