IRKÇILIKLA MÜCADELE

GÜNCEL ECRI: Siyasilerin nefret söylemine ceza yok

Avrupa Konseyi Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonu (ECRI) 5. Türkiye raporunu yayımladı. Raporda resmi görevlilerinin nefret söylemi yayması eleştirildi, nefret söyleminin etkin bir şekilde cezalandırılmadığı belirtildi.
GÜNCEL İngiltere'de ırkçılığa karşı birlik çağrısı

Birleşik Krallık’ta AB’den ayrılma kararı çıkmasının ardından göçmenlere ve Müslümanlara yönelik ırkçılığın arttığı belirtiliyor. Irkçılığa en çok maruz kalan gruğlar birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.
GÜNCEL Adıgüzel durulmuyor: Şimdi de nefret 'tweet'i

Geçtiğimiz sene Kars’ta piyanist Tigran Hamasyan’ın konseri sonrası ırkçı açıklamalarda bulunan ve hakkında açılan davada hapis cezası kararı çıkan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’in sosyal medyaya Ermenilere yönelik nefret söylemine devam ettiği ortaya çıktı.
GÜNCEL İHD'den Meclis Başkanı'na: Suça ortak olmaktasınız

İHD İstanbul Şubesi, 2 Mayıs'ta Garo Paylan ve diğer HDP'li milletvekillerine yönelik şiddet olaylarıyla ilgili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bir mektup gönderdi. Ankara'ya postalanan mektupta, ‘ırkçı hedef gösterme olayını kınamayarak suça ortak olmaktasınız" deniyor.
GÜNCEL Aşkale Belediye Başkanı kendi açıklamasını 'tasvip etmedi'

Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran: “Metinde incitici ifadeler kullanılmış olabilir, bunları kabul ediyorum ve bunu kendi eksikliğim olarak görüyorum ancak ben 44 yaşındayım ve bu metin kendimi bildim bileli aynı şekilde her belediye başkanı tarafından okunuyor. Ancak bu metnin içeriğini tamamen değiştiriyorum, bundan sonraki törenlerde okunacak metinde bu gibi incitici ifadeler yer almayacak.”
GÜNCEL

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Başbakan Davutoğlu’nun ‘Ermeni çeteleri’ açıklamasını meclis gündemine taşıdı, “Sayın Başbakan açık ırkçılık yapmıştır” dedi.