VAKIF SEÇİMLERİ

TOPLUM ‘Ruhani Kurul ve Vakıflar elini taşın altına koymalı’

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu ile yaptığımız röportajda Şirinoğlu’nun eleştiri yönelttiği kişi ve kurumlardan biri de Düşünce Platformu idi. Platformdan Tatyos Bebek, Harut Özer ve Şake Yalçın hem eleştirilere yanıt verdiler hem de gelinen durumu değerlendirdiler.
TOPLUM Seçim sandığı sırasını bekliyor

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, azınlık vakıflarının seçimlerini düzenleyecek olan yasa ve yönetmeliğin hazır olduğunu ve Meclis’in takvimine uygun bir tarihte gündeme geleceğini açıkladı. Kaynak, yapılan çalışmalarda bir mutabakat sağlandığını da söyledi.
GÜNCEL Erol Dora: Azınlıklar güvencesiz hissediyor

HDP Mardin Milletvekili, Erol Dora 2017 Bütçe Görüşmelerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde söz alarak azınlıkların yaşadığı sorunları hatırlattı. Dora, 'gavur' ifadesini kullanan Numan Kurtulmuş'un da nefret söylemi yaptığını belirtti.
TOPLUM Yasa ‘out’ yönetmelik ‘in’

Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan: "Vakıf seçimleriyle ilgili yasa yakın zamanda çıkarılamayacaksa, daha önce cemaatlerin devlete ilettiği yönetmelik taslakları uyarınca seçim yönetmeliğinin yayımlanması üzerinde uzlaşıldı."
TOPLUM Yönetmelik sorunu Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, gayrimüslim vakıflarının seçim yapmasını sağlayan yönetmeliğin yaklaşık 2 yıldır çıkartılmamasını, Meclis gündemine taşıdı.
TOPLUM Meclis yeni ama sorunlar eski

Genel seçimlerin ardından, 13 yıldır devam eden tek parti hükümetinin yerini yeni bir koalisyon hükümetinin alması bekleniyor. Yeni hükümeti bekleyen sorunlar dağ gibi. Gayrimüslim toplumların yıllardır kangren halini almış sorunları da yeni hükümetin gündeminde olacak.