EDP

GÜNCEL EDP ve Yeşiller’den 'yeni siyaset' arayışı

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Başkanı Ferdan Ergut ile 'Demokrasi ve Ekoloji Forumları' ile başlayan ve 'hem sol hem yeşil' ve 'yeni siyaset' söylemleri ile gündeme gelen EDP ve Yeşiller ortak hareketini konuştuk.
GÜNCEL Türkiye siyasetine yeni bir soluk katılıyor

Uzun süredir birleşme görüşmeleri süren Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi önümüzdeki Kasım ayı içinde her iki partide yer almayan çok sayıda aydının katılımı ile resmen kuruluyor. Yeni partinin “Hem sol hem yeşil” bir parti olacağı ve “Yeni bir siyaset” arayışının ürünü olacağı bildiriliyor. yeni parti girişimine destek için açılan “Yeni bir siyaset için” imza metnine şimdiden birçok aydın destek verdi.
GÜNCEL Yeşiller Partisi ve EDP birleşiyor

Yeşiller Partisi ve EDP birleşiyor. Dün İstanbul’da Taxim Hill Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında iki partinin, yeni katılımlarla kuracağı yeni yeşil sol parti açıklanırken, yeni partinin dayanacağı temel ilkeleri içeren bir deklarasyon ilan edildi.
GÜNCEL 'İnsanlık Suçundan Yargılansınlar'

Evren ile Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül darbesi davasında konuşan müdahil avukatlar, bu yargılamanın iki generalle sınırlı olmaması gerektiğini, onların da 'insanlığa karşı suç işlemekten' yargılanmalarının doğru olduğunu söyledi.