SEZGİN TANRIKULU

GÜNCEL Sezgin Tanrıkulu:  Felaketin tam ortasındayız

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yıllarca insan hakları alanında da mücadele etmiş bir isim. Tanrıkulu ile Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu, Diyarbakır Belediyesi’ne kayyım atanmasını ve son gelişmeleri konuştuk.
GÜNCEL HDP’liler, dokunulmazlıklar için AYM’ye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi, 20 Mayıs’ta Meclis’te kabul edilen “dokunulmazlıkların kaldırılması” anayasa değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. AYM'nin başvuruları iki hafta içinde karara bağlaması gerekiyor.
GÜNCEL Tanrıkulu: Cizre ölüm kokuyor

Cizre’de inceleme yapan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Fincancı, “Cizre’de yanmış ve çürümüş insan eti kokuyordu. Bu bir imha operasyonu” diye konuştu. CHP heyetinden Sezgin Tanrıkulu da “Hâlâ molozların arasından, Dicle Nehri kenarından insan parçaları çıkıyor. Cizre’de her yerde ölüm kokusu vardı” dedi.
GÜNCEL Tanrıkulu İdil'i sordu

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevplaması için meclise verdiği soru önergesinde, Şırnak’ın İdil ilçesinde öğretmenlerin seminere çağırılmasının ardından sokağa çıkma yasağının planlanıp planlanmadığını sordu.
GÜNCEL CHP, Ermeni, Rum ve Süryani toplumu temsilcileriyle bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey, Enis Berberoğlu; CHP’nin milletvekili adayı avukat Selina Özuzun Doğan'ın ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda, Ermeni, Süryani, Rum azınlık temsilcileriyle bir araya geldi.
GÜNCEL CHP'den toplumsal barış için 70 maddelik teklif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Toplumsal Barış ve Demokrasi İçin TBMM İç Tüzüğünde ve Bazı Kanunlarda Değişiklik” öngören kanun teklifini düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Teklifte, adları değiştirilen yerleşim yerlere isim iadesi iadesi, koruculuk sisteminin kaldırılması, faili meçhul cinayetlerde zamanaşımının kaldırılması, seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi gibi öneriler var.