ERMENİ ADAYLAR

GÜNCEL Ermeniler üç adaydan ne bekliyor?

Bu Pazar, 2015 Genel Seçimleri için sandığa gideceğiz. Daha önce de sayfalarımızda sık sık dikkat çektiğimiz gibi uzun yıllar sonra ilk kez 3 Ermeni adayın parlamentoya girme ihtimali var; üstelik seçilirlerse ayrı partilerde görev yapacaklar. Seçime günler kala, mikrofonlarımızı Ermeni toplumuna uzatarak “Adaylardan ne bekliyorsunuz?” diye sorduk. Gelen yanıtlar, çözüm bekleyen sorunların ne kadar fazla sayıda ve yakıcı olduğunu da gösteriyor.
GÜNCEL Listeler ilk kez bu kadar renkli

7 Haziran 2015’te yapılacak seçimleri için partilerin YSK’ya sunduğu aday listelerinde etnik kimlik çeşitliliği öne çıkıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez üç Ermeni milletvekilinin 3 ayrı partiden mecliste görev yapması söz konusu olacak. Bu vesileyle seçilebilecek konumda gösterilen Ermeni toplumundan adaylarla konuştuk.
GÜNCEL CHP'den Selina Doğan sürprizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde toplanan Parti Meclisi 2015 Genel Seçimleri milletvekili listesini kesinleştirdi. Listenin en büyük sürprizlerinden biri Selina Özuzun Doğan oldu. Doğan, İstanbul ikinci bölge birinci sıra kontenjan adayı.