KEMAL KILIÇDAROĞLU

GÜNCEL Kılıçdaroğlu'ndan 10 maddelik çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu, Enis berberoğlu’nun tutklanması üzerine 15 Haziran’da başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü Maltepe’de yüzbinlerce kişinin katıldığı Adalet Mitingi’yle sonlandırdı. Kılıçdaroğlu mitingdeki konuşmasında 10 maddelik bir çağrı okudu.
GÜNCEL Kılıçdaroğlu: OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi hapsetmek yakışır mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısı konuşmasında gözaltına alınan gazetecilere ve kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’ne değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘üst akıl’ söylemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “sende akıl yoksa üst akıldan bahsedersin tabii” dedi.
GÜNCEL Kılıçdaroğlu'ndan Almanya’ya 'Ermeni Soykırımı' mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Haziran’da Almanya Federal Meclisi'nde yapılacak 'Ermeni Soykırımı Tasarısı' oylaması öncesinde Almanya Başbakanı Başkanı Angela Merkel ve diğer liderlere mektup göndererek, girişimin durdurulması çağrısı yaptı.
GÜNCEL CHP’de 1991 sendromu

Doç. Dr. Yunus Emre: “1989’da birinci parti olarak büyük bir çıkış yapan SHP, 1991’de HEP ittifakının da etkisiyle üçüncü parti olabildi. Geçen 25 yıla rağmen CHP bu sendromdan kurtulabilmiş değil. 1991 Sendromu, CHP yönetimini Anayasa’ya aykırı olduğunu düşündükleri bir teklife evet demeye bile yönlendirdi.”
GÜNCEL Paylan: Oy verenlerin iradesini savunmak adına mahkemeye gitmeyeceğiz

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, dokunulmazlığın kaldırılmasının yolunu açan oylamayı Agos’a değerlendirdi. CHP’nin tavrını ‘AKP’nin tuzağına düşmek’ olarak yorumlayan Paylan, ‘bize oy verenlerin iradesini savunmak için, darbe yasasının emrettiği mahkemelere gitmeyeceğiz” diyor.