RAMAZAN AKYÜREK

DİNK DAVASI Akyürek: Cerrah'ın evrak imha teklifini Başbakan'a ilettim

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davada, Ramazan Akyürek'in çapraz sorgusu sona erdi. Akyürek, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın kendisinden evrak imha etmesini talep ettiğine yönelik bilgiyi dönemin Başbakanı'na da ilettiğini savundu.
GÜNCEL Dink davası: Ramazan Akyürek İstanbul'u suçladı

Dink cinayeti davasında, dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek savunma yaptı. Akyürek, İstanbul Emniyetinin Dink'i korumadığını söyledi. Akyürek, Cerrah’ın Trabzon’dan İstanbul’a gelen evrakın imha edilmesini kendisinden istediği iddiasını da yineledi.
GÜNCEL Dokuz kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı

Dink cinayetiyle ilgili devam eden soruşturmada 9 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltı kararı çıkartılan kamu görevlileri arasında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı da var.
GÜNCEL Dink cinayeti sonrası ‘töhmet’ten sıyrılma çabası

Dink cinayetinde kamu görevlilerine ilişkin açılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan kamu görevlilerinin ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Cerrah ile Akyürek arasında geçen telefon görüşmelerine ilişkin ifadeler, devlet içinde o dönemde soruşturmaya nasıl bir yön verilmek istendiğini ve nelerin üzerinin örtülmesine çalışıldığını da ortaya koyuyor.
GÜNCEL Zenit: İstanbul’a gitmemi Akyürek ve Yılmazer engelledi

Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan polis Muhittin Zenit, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği dilekçede cinayetin çözümü için çağırıldığı İstanbul’a gitmesinin dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından engellendiğini savundu.
GÜNCEL Agos manşet: Akyürek yetmez hepsi yargılansın

Avukat Hakan Bakırcıoğlu, Akyürek'in de tutuklanmasıyla Dink cinayeti soruşturmasında gelinen noktayı Agos'a şöyle değerlendirdi: “Hakkında kasten öldürmeden iddianame düzenlenmesi gereken çok sayıda kamu görevlisi var. Dink cinayeti, bir mutabakat cinayeti ve bütünsel sorumluluğun olduğu bir cinayet. Ramazan Akyürek, bu cinayette önemli yer tutan kamu görevlilerden yalnızca biri.”
GÜNCEL Erdoğan: İhmal yok kasıt var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dink cinayetiyle ilgili olarak, “Ben hukukçu değilim ama ihmal diye bir şeyi görmem mümkün değil. O hadisede, kasti olarak işlenen bir cinayet var ortada. İhmalle ilgisi yok. Bu işin bağlantıları ortaya çıktıkça daha da aydınlanacak bu mesele” dedi.