MEB

TOPLUM Azınlık okullarında teşvik dibe vurdu

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz senelerde, özel okullara yönelik yapılan teşviklerde azınlık okullarına pozitif bir ayrıcalık yaparak başvuru yapan bütün öğrencileri teşvik kapsamına almıştı. Ancak bu yıl bu yaklaşımdan vazgeçildiği görülüyor.
TOPLUM Mahkeme, okul kaydında vaftiz kâğıdı aramadı

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Haziran ayında yayımladığı, soy kodu uygulamasında kayıt yetkisini okul müdürlerine bırakan genelgesine karşın, daha önce açılmış davalarda verilen son kararlar uygulamayı yeni bir boyuta taşıdı.
TOPLUM Okullarda alarm zilleri çalıyor

2015-2016 eğitim yılına Ermeni okulları toplam 2.947 öğrenciyle başladı. 10 yıl öncesine göre okulların öğrenci sayısı yarı yarıya azalmış durumda. Başta Sahakyan ve Feriköy olmak üzere bazı okullarda ciddi mali sıkıntılar yaşanıyor. Özel okullara teşvik kapsamında yapılan yardımlar da sıkıntıya köklü çözüm getirmiyor. Üstelik kimi veliler, yardımı gerekçe göstererek bağışları azaltıyor.
TOPLUM Gayrimüslim okullarına MEB desteği devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl ilk kez özel okullarda eğitim gören öğrencilere verilen eğitim öğretim teşviği için bu yıl müracaatlar ağustosta alınacak. Gayrimüslim okulları da geçen yıl olduğu gibi destek kapsamına alındı.
TOPLUM MEB’in yazısı eğitimcileri harekete geçirdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bazı özel okullarda yaşanan sorunlar üzerine tüm özel okullara bir yazı göndererek, kayıt kriterlerini belirlemelerini ve yazılı olarak bildirmelerini istemesi beraberinde tartışmaları da getirdi. Sıkıntıların giderilmesi için bu yazıyı imkan olarak gören Ermeni toplumundan eğitimciler, MEB’e gönderilecek yanıt için harekete geçti.
TOPLUM MEB’den bir garip Karabağ hassasiyeti

Milli Eğitim Bakanlığı, dünyanın çeşitli ülkelerinden Ermenileri Ermenistan’da bir araya geiten ve 2015’te düzenlenecek olan Hamaygagan Oyunları (Pan Armenian Games) ile ilgili gizli bir genelge yayımladı. Genelgede, oyunlara katılımın önünde bir engel olmadığı belirtilirken, Karabağ’da yapılacak müsabakalara Türkiye’den gidecek takımların katılmaması isteniyor.
GÜNCEL Gürcüce okul sıralarında

MEB’in Gürcüce müfredatını kabul etmesiyle, resmi olarak Gürcüce okul sıralarında okutulacak. Gürcülerin, 2004’te yaptıkları resmi başvuru sonuçsuz kalmıştı.
TOPLUM Okullara anlamlı destek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, özel okullara teşvik için bu yıl başlattığı maddi destek uygulaması, güç şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren azınlık okullarına nefes aldırdı.
GÜNCEL İmroz'da yeni okul 'eski kafa' mağduru

İmroz’da bu yıl eğitim hayatına başlaması için çalışmaları devam eden Rum Ortaokulu ve Lisesi, bürokrasi engeline takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okulun eğitime başlaması için 1 Eylül’e kadar binanın hazır olması gerektiği gerekçesiyle okulun bu yıl eğitime başlamasına izin vermedi.