BAŞBAKAN

GÜNCEL Başbakan'dan soykırım açıklaması: Sıradan olaylardan biri

Başbakan Binali Yıldırım, ilk yurtdışı seyahati öncesinde gazetecilerin Almanya’da oylanacak Ermeni Soykırımı Tasarısı hakkında konuştu: Bu oylama çok saçma bir oylama. Olmayan, 1915'de 1. Dünya Savaşı şartlarında yaşanmış, her ülkede yaşanan sıradan olaylardan biri.
GÜNCEL 65. Hükümet açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım sunduğu 65. Hükümet’i onayladı. Listede sürpriz yok.
GÜNCEL Davutoğlu'ndan veda konuşması: Olağanüstü kongre 22 Mayıs'ta

Başbakan Davutoğlu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı kritik görüşme sonrası basının önüne çıktı. Yaptığı veda konuşmasında, 29 Nisan’daki MKYK toplantısında yaşananlara değindi ve ‘dava dostlarımda refik olma özelliğini bulamadım’ dedi. Davutoğlu milletvekili olmaya devam edecek, ama kongrede aday olmayacak. AKP olağanüstü kongresi 22 Mayıs’ta yapılacak.
GÜNCEL Yetvart Danzikyan: Şah Fırat operasyonu ya da “meğerse biz neymişiz..”

Yetvart Danzikyan, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınma hikayesinden yaratılan ‘destanı’ yazdı: Bu operasyon Türkiye’nin bölgede liderlik yapma iddia ve hevesini tekzip eden en önemli gelişme olmuştur. Çünkü manzara şu: Türkiye, IŞİD eliyle nefessiz bırakmaya çalıştığı Suriyeli Kürt bölgesinden geçmek zorunda kalmış, IŞİD ile örtük ya da açık bir pazarlık yapmak zorunda kalmış ve sonuçta türbeyi yine Rojava direnişinin yakınlarında bir yere taşıması gerekmiştir.
GÜNCEL Davutoğlu’nun soykırım karnesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu için en kritik süreçlerden biri 2015’te karşı karşıya kalacağı Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümü. 2 Eylül’de açıkladığı hükümet programında bu sürece nasıl hazırlandığına dair herhangi bir atıfta bulunmasa da Davutoğlu, Ermeni Soykırımı ile ilgili öncüllerinden farklı bir karneye sahip değil.
GÜNCEL Kongrede "veda değil, başlangıç"

AK Parti'nin Ankara Arena'da gerçekleştirilen birinci olağanüstü kongresi devam ediyor. 3 bin delegenin davet edildiği, toplam 40 bin kişinin katıldığı kongrede tek aday olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanlık görevini devralacak. AK Parti kongrelerinde akreditasyon verilmeyen basın kuruluşlarına bu sefer Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi eklendi.