ERMENİSTANLI İŞÇİLER

GÜNCEL Ermenistanlılar: ‘Burada yaşamaya hakkımız var’

Almanya Federal Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı yasa tasarısını kabul etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Ermenistanlı Ermenileri ‘hatırladı’. Mikrofonumuzu İstanbul’da yaşayan Ermenistanlılara uzattık.
GÜNCEL ‘Koşullar iyileşmedikçe suç artar’

Şişli’de meydana gelen cinayetin ardından Türkiye’de yaşamak zorunda kalan Ermenistanlılar ve karşı karşıya kaldığı sorunlar yeniden tartışma konusu oldu. Bu konu üzerine çalışan Ege Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Lülüfer Körükmez, Agos’un sorularını yanıtladı.
GÜNCEL Mesleği var, yapamaz

Türkiye’deki Ermenistanlılar üzerine yapılmış fazla çalışma yok. Ermenistanlı gazeteci Anna Muradyan’ın geçtiğimiz yıl yaptığı çalışma, İstanbul’daki Ermenistanlıların yaşadığı sorunlara ışık tutuyor.
GÜNCEL ‘Öteki Ermeniler’

Elmadağ’da yaşlı bir Ermeni çiftin uğradığı soygun ve cinayetin zanlıların Ermenistanlı olduğunun açıklanmasından sonra spotlar yine Ermenistanlı göçmenlere döndü. Varduhi Balyan olayın ardından Kumkapı ve Samatya’da Ermenistanlılarla görüştü, neler yaşadıklarını dinledi.
GÜNCEL Ermenistanlı olmak artık daha da zor

İstanbul’da yaşlı bir Ermeni çiftin saldırıya uğramasının ardından gözler bir kez daha Ermenistanlı göçmenlerin üzerine çevrildi. Hazırladığımız dosyada İstanbul'da yaşayan Ermenistanlı göçmenler kendi yaşadıkları sorunları aktardı; Ermenistanlılar üzerine çalışan sosyolog Lülüfer Körükmez ve Türkiye Ermeni toplumunun önde gelenleriyle de Ermenistanlıların Türkiye'de yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini konuştuk.
ERMENİSTAN Rusya hapşırdı Ermenistan zatürre oldu

Ermenistan para birimi Dram, ABD doları karşısında son 10 yılın en düşük seviyesine gerilerken, halk kısa sürede yaşanan bu sert düşüşün 2008’deki gibi bir krize dönüşebileceğinden endişeli.