ÜMİT KIVANÇ

GÜNCEL ‘Hakikate bağlı gazetecilik yapmakla hukuk devleti istemek arasında fark yok’

Gazeteci yazar ve tasarımcı Ümit Kıvanç’ın ‘O Meslek Bunalımda: Gazeteciliğin Kendine, Neoliberalizm ve Sanal Alemin Basına Ettikleri’ başlıklı çalışması P24 Medya Kitaplığı tarafından yayınlandı. Gazeteciliğin son dönemde dünyada ve Türkiye’de yaşadığı sorunları ele alan kitapta, basının geleceğine yönelik öngörüler de yer alıyor. Kıvanç’la kitabından yola çıkarak gazeteciliğin dününü ve bugününü konuştuk.
KÜLTÜR SANAT Gündelik nesnelerin gizli dünyasında

Yazar ve yönetmen Ümit Kıvanç, son yıllarda yaptığı fotoğraf çalışmalarını ‘Ya Değilse?’ başlıklı kişisel sergisinde bir araya getirdi. Kıvanç’la, sergiye ev sahipliği yapan Sanatorium galeride buluşup fotoğrafları üzerine konuştuk.
GÜNCEL Ararat’ın iki tarafı buluştu

Türkiyeli ve Ermenistanlı öğretmenleri buluşturan Yavaş- Gamats Yaz Okulu bu yıl Yerevan’daydı. Okulun katılımcılarından Melisa Aslanyan ve Elizabeth Kabe, bir hafta boyunca yaşananları ve katılımcıların izlenimlerini Agos için yazdılar.
GÜNCEL Ümit Kıvanç: Davutoğlu’nun ‘Stratejik Derinlik’inden demokrasi çıkmaz

Ümit Kıvanç, yeni kitabı ‘Pan-İslamcının Macera Kılavuzu: Davutoğlu Ne Diyor, Bir Şey Diyor mu?’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk kez 2001’de yayımlanan kitabı ‘Stratejik Derinlik’in ayrıntılı bir analizini yapıyor. Kıvanç’la, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘vizyon’undan yola çıkarak Türkiye siyasetinde yaşanan gelişmelere uzanan bir söyleşi yaptık.