TEL ABYAD

GÜNCEL Dışişleri'nden Tel Abyad raporu

Dışişleri Bakanlığı, Tel Abyad’la ilgili bir değerlendirme raporu yayımladı. Raporda, “IŞİD ile mücadele sürdürülürken, PYD’nin Suriye ile ilgili kırmızı çizgileri aşmasına göz yumulmayacağı” belirtiliyor.
GÜNCEL Tel Abyad’da geri dönüşler başladı

Suriye sınırındaki Tel Abyad ya da Kürtçe ismi ile Gîre Spî’nin YPG birliklerinin eline geçmesi ile Urfa’daki Akçakale sınır kapısı, çatışmalardan kaçan Suriyelilerin göçüne sahne oldu. Son gelişme Türkiye’in iç siyasetine yansıyan tartışmalar da yarattı. Gelişmelerin tanığı İMC TV muhabiri Saadet yıldız, izlenimlerini Agos’la paylaştı.
GÜNCEL Mithat Sancar: Tel Abyad, Kobanê’nin devamıdır

YPG ve Burkan el Fırat’ın Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde kazandıkları zafer, hem savaştan kaçarak Türkiye sınırına gelen mülteciler, hem de IŞİD’in mağlup edilmesiyle çok konuşuldu. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’la Tel Abyad’ın IŞİD’den kurtarılmasının önemini ve YPG’ye yöneltilen suçlamaları konuştuk.
GÜNCEL Tel Abyad, YPG'nin kontrolünde

Kobani ve Cizire kantonları arasında stratejik öneme sahip olan Tel Abyad, YPG ve Burkan El Fırat’ın operasyonu ile IŞİD’den alındı; Kürtlerin yönetimindeki iki kanton birleşti. Akçakale sınır kapısının Suriye tarafı YPG’nin eline geçerken, Türkiye'ye kaçan IŞİD militanlarının bir kısmı gözaltına alındı.