ONUR HAFTASI

GÜNCEL Onur Yürüyüşü'ndeki gözaltı rekorunun tanıkları anlatıyor

Onur Ayı kapsamında İstanbul’da düzenlenmek istenen 20. Onur Yürüyüşü, geçen hafta polisin sabah saatlerinden itibaren Taksim ve çevresini ablukaya almasıyla engellenmeye çalışıldı. Onur Yürüyüşü’nü yapmak için bir araya gelmeye çalışan toplam 373 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ertesi gün serbest bırakılsa da ters kelepçelerle uzun süre bekletildiler, bazı avukatlar da tartaklandı. 373 gözaltı son dönemin rekoru olarak da kayıtlara geçti. Tanıkları o günü anlattı.
GÜNCEL Ermenistan ve Diaspora’da LGBT olmak

ABD’li Ermeni aktivist Kyle Khandikian 23 Haziran Perşembe günü saat 19.30’da, Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği’nde ‘Ermenistan’da ve Diaspora’da LGBT Olmak’ başlıklı bir söyleşiye katılacak.
KÜLTÜR SANAT ‘Eşcinsellerin öldürülmesine verilen tepki bir türlü genelleşemiyor’

Bu sene 10. yılını kutlayan sanat topluluğu biriken, 24. LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında 21 Haziran Salı günü Fransız Kültür Merkezi’nde, ‘Öcüler’ oyununu okuma tiyatrosu olarak sahneye koyuyor. Alican Yücesoy, Canan Atalay, Defne Halman, Halil Babür ve Okan Urun’un performanslarıyla hayat verdiği metnin konusu homofobi. Topluluğu oluşturan Melis Tezkan ve Okan Urun’la bir araya gelerek hem bu tiyatroyu hem da biriken’in geride bıraktığı on yılı konuştuk.