POLİS BASKINI

BASIN Özgür Gündem’e kapatma, polis baskını ve gözaltılar

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatıldı. Gerekçe, “PKK terör örgütünün propagandasını yapmak”. Mahkemenin aldığı karardan sonra polis Özgür Gündem gazetesine baskın düzenledi.
GÜNCEL ‘Partimizi kriminalize etmeye çalışıyorlar’

Dün gece HDP’nin Sultangazi ve Bahçelievler ilçe binalarına yönelik düzenlenen polis baskınlarına ilişkin açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu, “Partimizi kamuoyuna karşı kriminal bir durum içindeymiş gibi yansıtmak istiyorlar” dedi. Soylu, “Esas suçlular partimize bu şekilde girenlerdir, baskına izin veren cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu.
GÜNCEL Amedspor, Fenerbahçe maçına çıkmayabilir

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yel eşleşen Amedspor, kura çekiminden üç saat sonra PFDK kararıyla 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Ceza, Başakşehir deplasmanında Amedspor taraftarının attığı “Barikat burada dimdik ayakta”, “Her yer Sur, her yer direniş” sloganlarıyla ‘ideolojik propaganda’ yaptığı gerekçesiyle verildi. Ayrıca Amedspor tesisleri dün akşam Terörle Mücadele Şubesi polislerince basıldı.
GÜNCEL Dilek Doğan'ın son sözleri: “Ya n’apıyorsun?

Sarıyer Küçükarmutlu'daki evinde polis baskını sırasında öldürülen 24 yaşındaki Dilek Doğan’ın vurulması öncesi son konuşmalarının kayıtları orta çıktı. Dilek Doğan, polise “Ayaklarınızla basmazsanız sevinirim, şu galoşları giyin” dediği ve vurulmasından önce de “Ya n’apıyorsun” dediği duyuluyor. Görüntülerde, Dilek Doğan’ın vurulma anı bulunmuyor.