YEŞİL YOL

GÜNCEL 'Yeşil Yol'a iptal

Danıştay, Tema Vakfı tarafından ’Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin ’Çevre Düzeni Planı’ için açılan davada ’yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.
GÜNCEL İklim Forumu'ndan: Fırtına İnisiyatifi desteğe çağırıyor

Yeşil Yol’a karşı verilen mücadeleyi anlatmak üzere Fırtına İnisityatifi İklim Forumu’ndaydı. Samistal – Kavrun Yaylası’nda 50 gün nöbet tutanlardan Gönül teyze ‘Şimdilik kar yağdığı için yolu yapamıyorlar, ama bu iş bitmedi. Herkesi bekliyoruz, destek lazım” diyor.
GÜNCEL Kalkınma Bakanı Doğan: Yeşil Yol’u vatandaşlarla görüşeceğiz

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, tepkilere rağmen Doğu Karadeniz’e yapılması planlanan Yeşil Yol’la ilgili konuştu, “Bu projenin tüm detaylarını ortaya çıkaracağız ve projelerimizi ona göre oluşturacağız. Bizim odaklandığımız nokta orada ihtiyacın olup olmadığı, halkın ne düşündüğü ve ekolojiye vereceği zarardır. Bu araştırma en kısa zamanda neticeye ulaşacak diye düşünüyorum.”
GÜNCEL Yeşil Yol’a karşı Vartevor!

Unutulmaya yüz tutmuş olan Vartevor/Vartavar şenlikleri, Yeşil Yol karşıtı eylemler vesilesiyle yeniden canlandı. Hemşin yaylalarında pek çok insan, ilk defa Vartevor kutladı. Şenlikler yeni bir anlam ve derinlik kazandı.
GÜNCEL Mahkemenin durdurma kararı Karadeniz yaylalarını kurtarmaya yetmez

Karadeniz’in sekiz ildeki 40 yaylasını birbirine bağlayacak olan otoyol projesi ‘Yeşil Yol’ için ilk yürütmeyi durdurma kararı Rize İdare Mahkemesi’nden geldi. Fakat ÇED raporsuz planlanan projeyi durdurmak için açılan diğer yürütmeyi durdurma davaları halen sonuç bekliyor. İş makinalarıyla yüz yüze kalan Samistal Yaylası’nda da çadır nöbeti devam ediyor.
GÜNCEL Yeşil Yol'a ilk yürütmeyi durdurma

Karadeniz’in yaylalarını otoyolla birbirine bağlayacak ‘Yeşil Yol’ Projesi’ne ilk yürütmeyi durdurma kararı geldi. Mahkeme, projenin Avusor-Haczane kısmı için verilen izni durdurdu.