MARKAR ESAYAN

GÜNCEL Şrraaak aha da bize gelsin Osmanlı tokadı!

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, ortalığı yine bir analiz sağanağıdır kapladı. Bunlar içinde en veciz olanı ise dolu şeklinde kafamıza düşen ‘Osmanlı tokadı’ değerlendirmeleri.
GÜNCEL Esayan: Şeytanla pazarlık yapıldı, Fetret devri başlatmanın peşindeler

AKP milletvekili Markar Esayan, geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan’a konuşan Garo Paylan’ın açıklamalarına yanıt niteliğinde bir röportaj verdi. Yeni Şafak Gazetesi'ne konuşan Esayan,hedef gösterildiğini savundu. Esayan’a göre ‘yaşanan bir sürek avı, avın hedefi de Cumhurbaşkanı Erdoğan.”
GÜNCEL Ermeni vekillerle meclis kulisinde bir gün

Malum artık Meclis’te üç Ermeni vekil var. Yeminlerini ettiler, işe başladılar. Dedik ki şu Meclis kulislerine bir de biz bakalım, ne oluyor, ne konuşuluyor, vekiller ne yapıyorlar?
GÜNCEL

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Ahmet Hakan’a konuştu. Meclis'te Ermeni vekillerin Ermeni olmasının değil neyi savunduklarının önemli olduğunu belirten Paylan, söyleşide Esayan’a yönelik eleştirilerde bulundu.
GÜNCEL Markar Esayan: Ergenekon’a inanmıyorum artık

Genel seçimin son düzlüğünde HDP adayı Garo Paylan, CHP adayı Selina Doğan Özuzun ve AKP adayı Markar Esayan’a, Ermeni toplumunun sorunlarını, 100. yılında 1915’i ve güncel siyasete bakışlarını sorduk.
GÜNCEL Listeler ilk kez bu kadar renkli

7 Haziran 2015’te yapılacak seçimleri için partilerin YSK’ya sunduğu aday listelerinde etnik kimlik çeşitliliği öne çıkıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez üç Ermeni milletvekilinin 3 ayrı partiden mecliste görev yapması söz konusu olacak. Bu vesileyle seçilebilecek konumda gösterilen Ermeni toplumundan adaylarla konuştuk.
GÜNCEL Bir ‘makbul’  Agos aranıyor

Karin Karakaşlı'dan Markar Esayan'ın yazısı üzerine: 'Agos sıfat zengini bir gazete. Bugüne kadar kendisine küstah, hain, işbirlikçi, devletçi, ulusalcı, dinci, solcu, muhafazakâr, sapkın, radikal, Ermeni milliyetçisi, Kürtçü gibi sadece farklı değil tezat atıflarda bulunulmuştur. Açıkçası yayın politikası olarak doğru çizgide durduğumuzu, en çok da bu tersten sağlama ile anlarız.'
GÜNCEL Agos, Ermeniler, ‘bnagalez’ler

Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş'tan Markar Esayan'a: 'Bizlerden öğrendiğin Yoldaş Pançuni’yi diline dolamış, aklınca kafasızlıkla alaya almışsın. Bizler sahiden de sıkça kafasızlık ederiz, insanlığımıza ver. Ve kafasızlık bu ya, bir türlü onursuzluğu beceremedik. Sense bunu kendine o kadar güzel yakıştırıyorsun ki, çok istesek de sana bir türlü gülemiyoruz.'