SURUÇ KATLİAMI

GÜNCEL Suruç katliamına 12 taksitli ceza

Suruç katliamıyla ilgili açılan tek dava 9 Ocak’ta sonuçlandı. Görevi ihmal ve kötüye kullanmak suçundan Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal hakkında açılan davada, mahkeme sanığa 10 ay hapis cezası verdi, cezayı 7 bin 500 TL'ye çevirdi; onu da taksite bağladı. 33 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyla ilgili tek dava da böylece kapanmış oldu.
GÜNCEL Agos’un önünde ‘Hrant için, Suruç için Adalet’

Suruç katliamı birinci yılına yaklaşırken, SGDF’nin başlattığı ‘Suruç ve herkes için adalet’ kampanyası devam ediyor. Adalet mücadelesinin simgeleştiği 33 noktada gerçekleşen kampanyanın bugünkü durağı, Dink'in önünde öldürüldüğü, Agos Gazetesi'nin eski binasıydı.
GÜNCEL Suruç saldırısında 11 aydır ‘incelemeler hala devam ediyor’

20 Temmuz 2015’te Suruç’ta 33 gencin ölümüne sebep olan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak savcıyla görüşen aileler ve avukatlar, “Gizlilik kararı devam eden dosyanın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Dava ile ilgili bir yol katledilmiş değil. 'İncelemeler hala devam ediyor' cevabını aldık" açıklaması yaptı.
GÜNCEL Gaziantep Valisi: Canlı bomba Yunus Durmaz değil

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, hücre evine yapılan operasyon sırasında kendisini patlatan örgüt üyesinin, Ankara patlamasının faili Yunus Durmaz olmadığını söyledi. Canlı bombanın IŞİD’le bağlantısı kesinlik kazandı.