EZİDİ SOYKIRIMI

GENEL Rohingyaların ve Ezidilerin adalet arayışı sürüyor

Kanada’daki Zoryan Enstitüsü ve Toronto Üniversitesi 29 Temmuz - 11 Ağustos 2018 tarihleri arasında ‘Soykırım ve İnsan Hakları Üniversite Programı’ başlıklı bir çalışma organize etti. Program katılımcılara, insan hakları ve soykırım ilişkisi, soykırımın psikolojik etkileri, soykırımın inkarı, Holokost, Ermeni Soykırımı, Kamboçya, Ruanda, Guatemala soykırımları, Aborijinlere uygulanan soykırımlar, soykırım ve cinsiyet gibi konularda çalışan önde gelen isimlerden ders alma fırsatı tanıdı.
GÜNCEL Ezidi kadınlar için bir dakika

Şengal Êzîdî Kadın Meclisi, 3 Ağustos saat 11.00’da IŞİD tarafından katledilen Êzîdî kadınlar için bir dakikalık sessiz eylem duruşu çağrısında bulundu.
GÜNCEL Bir zulmü anlatmak ya da anlatamamak...

24 Nisan’da Yerevan’da bu kez Ermenilere değil başka bir halka yapılan zulmü dinledi insanlar. IŞİD'in elinden kaçıp Ezidilere yapılanları duyurmak isteyen Nadia'nınki de en ağırlarından biriydi.
GÜNCEL Nurcan Baysal: Ezidi olmak katliama yazgılı olmak demek

Sivil toplumda yıllarca çalışan Nurcan Baysal, hem Ezidi kadınların sesi olabilmek hem de yaşanan bu korkunç kıyımı unutturmamak için ‘Ezidiler: 73. Ferman Katliam ve Kurtuluş’ kitabını yazıyor. Kitap ağır belki ama Ezidi kadın, erkek ve çocukların yaşadıklarının yanında hiç.