GARO PAYLAN

TOPLUM

HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan 6 ve 20 Şubat depremlerinde yıkılan ya da hasar gören Hıristiyan ve Musevi toplumların kültür varlıklarının onarılması ve özellikle Hatay’da çok kimlikli habitatın yeniden oluşturulması gündemiyle, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Paylan, “Hatay’ın Hristiyan ve Musevi cemaatlerini ayağa kaldırmak için planınız nedir?” diye sordu.
GENEL Paylan Haygazyan Üniversitesi’nde konuştu

Nor Serunt (Yeni Nesil) Kültür Derneği’nin davetiyle Kadir Akın’ın ‘Paramaz’ adlı kitabı üzerine hazırlanan ‘Red’ belgeselinin gösterimi çerçevesinde Beyrut’a gelen HDP Milletvekili Garo Paylan, burada bir dizi temasta bulundu. 25 Ocak günü Sin El Fili Belediyesi Salonu’nda gerçekleştirilen gösterimin ardından Kadir Akın ve Garo Paylan, izleyicilerle sohbet etme imkânı buldular.
GENEL Paylan’a ‘301 fezlekesi’

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a röportaj ve konuşmaları gerekçe gösterilerek dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.
GENEL Paylan: HDP için baraj yüzde 11

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 24 Haziran seçimlerine Diyarbakır’dan milletvekili adayı olarak giriyor. Paylan’la bir Ermeni olarak Diyarbakır’dan aday olmanın ruh halini, Ermeni toplumunun çözülemeyen sorunlarını, siyasetteki hedeflerini konuştuk.
GENEL Paylan’a 301 fezlekesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan hakkında 301. madde ve ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçunu düzenleyen 299. maddeden fezleke düzenledi ve TBMM’den Paylan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Adalet Bakanlığı’nın Paylan’ın 301. maddeden yargılanmasına izin verdiği ortaya çıktı.
GÜNCEL Paylan’dan Akşam gazetesine tepki

Akşam gazetesi, 12 Ocak 20181’de ‘Patrikhanede kirli HDP tezgahı bozuldu’ başlıklı bir haberde, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın patriklik seçimini manipüle etmeye çalıştığı iddia edildi. Paylan, Akşam gazetesinin haberine tepki gösterdi.
GÜNCEL Paylan'dan suikast uyarısı

HDP milletvekili Garo Paylan TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan gruplar olduğunu söyledi.
GÜNCEL Meclis’te ‘emanet’ tartışması

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 2018 Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, gayrimüslim azınlıklar için “Türkiye’ye emanettir” dedi. HDP Milletvekili Garo Paylan, Bakan Çavuşoğlu’nun sözlerine tepki gösterdi.
GÜNCEL Balmumcu'daki antisemit pankart meclis gündeminde

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’deki (IKBY) bağımsızlık referandumunun ardından, 27 Eylül’de İstanbul Balmumcu’da altgeçit köprüsü üzerine asılan, nefret söylemi içeren anisemit pankart meclis gündemine taşındı.