HAYKO BAĞDAT

KÜLTÜR SANAT ‘Sadece Kurtuluş değil, Adalar, Diyarbakır, Paris de bozuldu’

‘Salyangoz’ ve ‘Gollik’ kitapları piyasaya çıktıktan kısa süre sonra tükenen Hayko Bağdat, son kitabı ‘Kurtuluş Çok Bozuldu’yla yeniden okuyucularıyla buluştu. İlk iki kitabının aksine başkalarının hikâyelerini kaleme alan Bağdat, ‘Kurtuluş Çok Bozuldu’da 17 ayrı hikâyeyle karşımızda. Bağdat’la son kitabı ve gelecek planları üzerine konuştuk.
GÜNCEL Hayko Bağdat: Ben Melih Gökçek’ten para kazanmalıydım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ‘Ermeni’ ve ‘iğrenç adam’ dediği için hakkında hakaret suçlamasıyla dava açılan yazar Hayko Bağdat’a bin 160 lira adli para cezası verildi. Konuya ilişkin ceza davasının dışında, bir de Melih Gökçek’in Hayko Bağdat’a açmış olduğu 10 bin liralık tazminat davası bulunuyor. İlk duruşması bugün yapılan tazminat davası, Mart ayına ertelendi. Davayla ilgili detayları ve konuya ilişkin görüşlerini Hayko Bağdat’a sorduk.
GÜNCEL Hayko Bağdat'tan Gökçek'e nefret söylemi davası

Yazar Hayko Bağdat, Melih Gökçek’in, kendisine Ermeni dendiği gerekçesiyle açtığı hakaret davasına karşı dava açtı. Gerekçede, Gökçek’in Ermeni kelimesini kullandığı her ifadenin nefret söylemi olduğu vurgulanıyor.
GÜNCEL “Ermeniler Gökçek’e dava açmalı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e Ermeni dediği için, Gökçek’in ’tiksinti verici’ ifade ediyerek dava açtığı Hayko Bağdat, davanın tartışılmaya değer bir konuyu tekrar gündeme getirdiği görüşünde.