DONALD TRUMP

GÜNCEL Patrik Kaymakamı Bekçiyan'dan Kudüs mesajı

Türkiye Ermenileri Patrikliği Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, Kudüs’de yaşanan krizle ilgili bir açıklama kaleme aldı. Bekçiyan, “Kudüs kentinin siyasete böylesine alet edilmesi genel olarak Hristiyanlar’ı ve özelde ise Ermeni Kilisesi olarak bizleri endişelendirmekte ve yaralamaktadır” dedi.
GÜNCEL Netanyahu: Erdoğan'dan ahlâk dersi alacak değilim

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması nedeniyle dünya çapında protestolar devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın açıklamalarıyla ilgili, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ahlâk dersi alacak değilim" dedi.
GÜNCEL Ardına bakma yolcu

Paris-Saclay Üniversitesi doktora öğrencisi Cem İskender Aydın ve İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü’nde çalışmalarına devam eden Dr. Ethemcan Turhan, Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilme kararının küresel anlamda iklim değişikliğiyle mücadelede nelere mal olacağını yazdı. Görünen o ki Trump’ın kararı sürpriz olmamakla birlikte, iklim krizinin ana akım politikalar tarafından nasıl evcilleştirilebildiğini göstermesi açısından önemli.
GÜNCEL Trump Kudüs'te ruhanilerle bir araya geldi

Suudi Arabistan'ın ardından ilk yurtdışı gezisinin ikinci ayağı olan İsrail'e giden ABD Başkanı Donald Trump, Tel Aviv’in ardından Kudüs’e geçti ve burada ruhani önderlerle bir araya geldi.