DİLEK DOĞAN

GÜNCEL Dilek Doğan'ın ağabeyleri ve avukatları gözaltına alındı

İstanbul Sarıyer'de polisin düzenlediği operasyon sırasında vurularak öldürülen Dilek Doğan’ın davasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Mahkeme “güvenlik” gerekçesiyle salonun boşaltılmasına karar verdi. Doğan ailesinin avukatları Günay Dağ ve Barkın Timtik ile Dilek’in ağabeyleri gözaltına alındı.
GÜNCEL Dilek Doğan'ın babası: Kızımı bile bile vurdu

19 Ekim'de evlerine yapılan baskında polis kurşunuyla vurulan ve bir hafta sonra ölen 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, "Adamın gelişi, silahın patlaması, arbede hepsi bir oldu. Adam bile bile vurdu yani Dilek'i. Herhangi bir şey olmadı ki, kendisine müdahale etme gibi bir durum yok ki!" diye konuştu.
GÜNCEL Dilek Doğan'ın son sözleri: “Ya n’apıyorsun?

Sarıyer Küçükarmutlu'daki evinde polis baskını sırasında öldürülen 24 yaşındaki Dilek Doğan’ın vurulması öncesi son konuşmalarının kayıtları orta çıktı. Dilek Doğan, polise “Ayaklarınızla basmazsanız sevinirim, şu galoşları giyin” dediği ve vurulmasından önce de “Ya n’apıyorsun” dediği duyuluyor. Görüntülerde, Dilek Doğan’ın vurulma anı bulunmuyor.
GÜNCEL Dilek Doğan’ı vuran polise en az 20 yıl istendi

Küçükarmutlu’da polis operasyonu sırasında polis operasyonu sırasında vurularak öldürülen 24 yaşındaki Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin iddianamede, Doğan’ı öldüren polis hakkında 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis cezası istendi.
GÜNCEL ‘400 kararın hangisi uygulandı?’

İstanbul’da polisin DHKP-C’ye yönelik operasyonları sırasında Küçükarmutlu'da polis kurşunuyla sırtından vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan hayatını kaybetti. Doğan, 18 Ekim Pazar günü şafak operasyonu sırasında vurulup kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında operasyona katılan bazı polis memurlarının ifadelerinin alındı, ancak 23 Ekim günü soruşturmaya kısıtlama kararı getirildi. Kamu görevlilerinin ihmalleri sonucunda yaşanan yaşam hakkı ihlallerinin cezasız kalması Türkiye’de sık karşılaşılan bir mağduriyet. Uzun süredir cezasızlık konusuyla ilgili çalışan insan hakları hukuku uzmanı Kerem Altıparmak’la konuştuk.