BUNDESTAG

GÜNCEL Almanya Hükümet Sözcüsü'nden 'mesafe koyma' haberine yalanlama

Der Spiegel dergisi, Almanya Hükümeti İncirlik ziyareti karşılığında, 2 Haziran’da mecliste kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarı’sıyla arasında mesafe koymaya yönelik bir açıklama yapacağını iddia etti. İddia Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert ve CDU Genel Sekreteri Peter Tauber tarafından yalanlandı.
GÜNCEL ‘Ankara’daki arşivler açılırsa Almanların sorumluluğu daha iyi anlaşılır’

Ermeni Soykırımı üzerine çalışan dünyanın bu alanda önde gelen araştırmacılarından Hilmar Kaiser'le Alman Parlamentosu'nun kararını ve Almanların sorumluluğunu konuştuk. Kaiser: "“Ermenileri ‘Osmanlı İmparatorluğu’ veya ‘Türkiye’ veya ‘Türkler’ veya ‘Kürtler’ öldürmedi. Suçluları belirleyelim ve kurtarıcıları takdir edelim” diyor.
GÜNCEL Tasarı Türkiye’ye mesaj

Federal Meclisin kararı her şeyden önce Türkiye’ye bir mesaj. Türkiye bunu bu şekilde algılar mı? İhtimal hemen hemen yok gibi, fakat Almanya’nın bu duruşu Ermeniler için çok anlamlı ve önemli.
GÜNCEL Claudia Roth: Soykırımı Tasarısı’nı daha fazla ertelemek mümkün değil

Daha önce iki defa ertelenen Ermeni Soykırımı Tasarısı, 2 Haziran’da Almanya Federal Meclisi’nin gündemine geliyor. Tasarıyı sunan Almanya Yeşiller Partisi üyesi ve Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth Agos’a konuştu. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’NUN söz konusu tasarının geçmemesi için Federal Meclisi’i uyardığını hatırlatan Roth, “Bunu kabul etmiyoruz. Umuyorum ki parlamentodaki gruplar Türkiye’ye bir kere daha boyun eğmez ve tasarı planlandığı gibi kabul edilir” diyor.