SAHAK SIRPAZAN

TOPLUM Maşalyan: Öfkemin dili karakterimin ötesine taştı

"Benim de hakkım ama şu anda benden ve Aram Sırpazan’dan çok daha uygun bir aday var: Sayın Karekin Bekçiyan Sırpazanımız. Bu gergin ortamı yumuşatacak kalender tabiatıyla, yılların yöneticilik tecrübesiyle, onu bu kritik dönem için ideal bir Değabah adayı olarak görüyor ve öneriyorum."
TOPLUM Vakıf yöneticileri Maşalyan’ın istifasını değerlendirecek

Episkopos Sahak Maşalyan’ın istifa kararı ve Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’a patriklik seçimindeki tavrına dair ağır suçlamalar yönelttiği açıklamasının ardından Ermeni toplumunun vakıf başkanları, yöneticileri ve hayırseverleri gelinen aşamayı ele almak için 16 Şubat Perşembe günü toplanıyor.
TOPLUM ‘Seçim sürecini siviller başlatacak’

Patrik Mesrob Mutafyan için vasi tayin edilmesi, aynı zamanda Patriklik makamının boş olduğunu gösteren resmi sağlık raporunun da çıkmasına neden oldu. Bu gelişmenin dokuz yıldır yapılamayan Patrik seçimi konusunda bir mihenk taşı olması bekleniyor. Uzun zamandır sessizliklerini koruyan olası Patrik adaylarına mikrofonu uzattık, Seçimde doğal adaylardan biri olan ve şu anda Ruhani Kurul Başkanı görevini sürdüren Episkopos Sahag Maşalyan, Agos’un sorularını samimi bir şekilde yanıtladı ve kördüğüme dönüşmüş bu sorunu çözmek için yol gösterici açıklamalarda bulundu.
TOPLUM Ateşyan’ın yeni protokol uygulaması kriz yarattı

Kumkapı madağında yeni bir protokol düzenine tanık olduk. Geleneksel olarak, diğer masalardan yüksekte kurulan, patriklerin başkanlık ettiği protokol masası bu kez kurulmadı; diğer masalarla birlikte, aynı düzeyde, yuvarlak bir masanın çevresinde yeni bir protokol düzeni oluşturuldu.