DİNK CİNAYETİ İDDİANAMESİ

GÜNCEL Tanıklar ne anlattı?

Hrant Dink Cinayeti Davası’nda müdahil avukatlardan Hakan Bakırcıoğlu tanıkların mahkemede anlattıklarını değerlendirdi
GÜNCEL Dink cinayetine ilişkin yeni iddianamede kim kimdir?

Hrant Dink cinayetine ilişkin savcılık tarafından yürütülen soruşturmada savcı çoğunluğu Jandarma görevlisi 51 kişi hakkında iddianame düzenleyerek dava açılmasını istedi. Söz konusu jandarma görevlileri, Dink’in öldürüldüğü dönemde önemli görevlerde bulunuyordu.
GÜNCEL Dink cinayeti: Jandarmaya ilk tutuklama

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında aralarında Jandarma görevlilerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Abdullah Dinç tutuklandı.
GÜNCEL Sabri Uzun’un ihbarlardan haberi yokmuş

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili olarak açılan dava kapsamında ifadeler alınmaya başlandı, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun bu çerçevede İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Uzun, Dink’in öldürüleceğine ilişkin gelen istihbarat raporlarıyla ilgili kendisine bilgi verilmediğini iddia etti.
GÜNCEL ‘Kasıtlı olarak cinayetin önüne geçmediler’

Hrant Dink Cinayeti Davası’nda kamu görevlilerin sorumluluklarına ilişkin iddianame, nihayet tamamlandı ve mahkemeye ulaştı. Peki bu iddianame Dink Ailesi avukatlarınının beklentilerini karşıladı mı, ortaya konan tablo, 2007 öncesi ve sonrası yaşananlarla ne derece uyumlu? Bu soruya yanıt aramak için Avukat Hakan Bakırcıoğlu ile cumartesi günleri Açık Radyo’da yayınlanan Radyo Agos için bir söyleşi gerçekleştirmiştik. O söyleşiyi sunuyoruz.