PARİS KATLİAMI

GÜNCEL Paris’in en zor Kasım’ı

Paris hâlâ 13 Kasım Saldırıları’nın yarattığı travmayla baş etmeye çalışıyor. “Korkmuyoruz!” sloganına, “Neden biz?” sorusu da eşlik ediyor ve Fransa’nın Ortadoğu politikası gözden geçiriliyor. Melis Kaya’nın kaleminden, Paris’in ve Paris gençliğinin ruh hali..
DOSYA Hamit Bozarslan: HDP, Kürdistan’ın Türkiye’ye son daveti

Bozarslan: Şu anda aslında Türkiye’yi yönetenler ve Cumhurbaşkanı, siyaseti bir intikam ve kan davası olarak görüyorlar. 7 Haziran seçimleri de bu çevre tarafından bir kan davasının başlangıcı olarak görülüyor. Şu anda da devam eden bu kan davasıdır. Size ödettireceğiz, diyorlar.
GÜNCEL ‘Birlikte yaşamı’ öldürmek

IŞİD’in Paris’i ve dünyayı sarsan terör saldırısı sonrası, yaşananlar ve etkileri her açıdan ayrıntılı olarak ele alınıyor. 2004-2014 arasında Le Monde’un Türkiye muhabiri olarak görev yapan Guillaume Perrier, Paris’teki atmosferi Agos için aktardı.
GÜNCEL Paris mon amour, Paris sa haine*

Strasbourg Üniversitesi'nde çalışmalarına devam eden akademisyen Samim Akgönül, Paris saldırısını yazdı: Saldırıda hedef “yaşam tarzı”ydı. Ve bu savaşı güdenler hakim olamayacakları insanları yok etmeye kararlılar. “Ya benim istediğim gibi yaşa ya da seni öldüreceğim” diyorlar