YOK EDİLEN MEDENİYET

GÜNCEL ‘Fedakâr kurtarıcılar çok az’

“Yok Edilen Medeniyet: Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemlerinde Gayrimüslim Varlığı” konferansının konuşmacılarından biri de Ermenistan’dan gelen tarihçi Anush Hovhannisyan’dı. Konferansın ikinci gününde ‘Hukuki ve Dini Baskı’ oturumunda konuşan Hovhannisyan, Ermeni mülklerinin el değiştirmesinde zorla müslümanlaştırmanın oynadığı rol üzerine bir sunum yaptı.
GÜNCEL Rakel Dink: Bugün de kadim kültürler yok edilmek isteniyor

‘Yok Edilen Medeniyet: Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemlerinde Gayrimüslim Varlığı’ konferansının açılışında konuşan Rakel Dink, “Yüz yıl önce, hep birlikte yaşadığımız bu topraklarda, kadim bir medeniyet tarumar edildi. Bugün de kadim kültürler yok edilmek isteniyor. Ancak geçmişte olanları doğru aktarırsak bugün olanları ve ardındaki gerçekleri tüm çıplaklığıyla görebiliriz” dedi.
GÜNCEL ‘Yok edilen gayrimüslim varlığı’ konuşulacak

Hrant Dink Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü, Sabancı Üniversitesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle 20-21 Kasım’da ‘Yok Edilen Medeniyet: Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemlerinde Gayrimüslim Varlığı’ başlıklı bir konferans düzenlenecek.