MİTHAT SANCAR

GÜNCEL Mithat Sancar: MİT’ten liste talebimiz reddedildi

15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu üyesi, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar: “Darbe Araştırma Komisyonu’nda, ‘bylock’ kullanan siyasilerin listesinin MİT’ten istenmesini talep ettik ama talebimiz kabul edilmedi.”
GÜNCEL Mithat Sancar: Acılara rağmen siyasi bir bahar havası var

HDP Mardin milletvekili Mithat Sancar, referandumdan çıkacak sonuç ne olursa olsun AKP ve MHP cephesinde büyük çatırdamaların kapıda olduğunu öngörüyor. Sancar’a göre demokrasi güçleri ‘hayır’ çıktığı takdirde normalleşmeyi sağlamaya,’evet’ çıktığı takdirde de toplumdaki kaos kaygısına karşı ciddi tedbirler almaya hazır olmalı.
GÜNCEL Sancar: Yüksekdağ’ın durumu kurulmak istenen sistemin ruhunu gösteriyor

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yönelik hukuksuz uygulamalar ve gelinen süreçle ilgili bilgi verdi. Sancar, “Yüksekdağ olayı, özel olarak seçilmiş, siyasi darbe operasyonun laboratuvarı olabilecek bir olaydır” dedi.
GÜNCEL HDP’liler, dokunulmazlıklar için AYM’ye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi, 20 Mayıs’ta Meclis’te kabul edilen “dokunulmazlıkların kaldırılması” anayasa değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. AYM'nin başvuruları iki hafta içinde karara bağlaması gerekiyor.
GÜNCEL Dokunulmazlığa dokunmak

Dokunulmazlıkların kaldırılması gündemde. Dokunulmazlıklar kaldırılırsa, en çok etkilenecek parti HDP. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bizim için önemli olan vekillerin kürsü dokunulmazlığıdır. Söz ve fikir söyleme hakkının korunmasıdır. Bugüne kadar hakkımızda hazırlanan tüm fezlekeler de yaptığımız açıklamalarımızdan ötürüdür” diyor, Mithat Sancar ise “Bu Cumhurbaşkanı’nın kutuplaştırma, çatışmayı derinleştirme ve bunun üzerinden başkanlık sistemine ulaştırma stratejisidir” diyor. 94’te tutuklanan ve 10 sene yatan Selim Sadak, “Dokunulmazlıkların kaldırılması, Kürt sorunun çözümünü daha da derinleştirir” derken, Ertuğrul Kürkçü “Bu muhalefeti dilsiz bırakma, özellikle HDP muhalefetini Meclis’ten sökme gayretidir” diyor.
GÜNCEL Fezleke kuşatması

Dokunulmazlıkların kaldırılması ve Meclis’teki fezlekelerin işleme konulması önümüzdeki günlerde Meclis’in ana gündemini oluşturacak. Dokunulmazları kaldırılmak istenenler çoğunlukla HDP’li. HDP Mardin milletvekili ve hukuk profesörü Mithat Sancar, bunun bir manevra olduğunu söylüyor ve “Net ifadeyle bu bir şantaj. HDP’yi siyasi olarak kuşatmak, hukuk yoluyla hareketsiz ve işlevini göremez hale getirmek” diyor.
GÜNCEL 60. yılında 6-7 Eylül, Meclis gündeminde

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 60. yıldönümünde 6-7 Eylül olaylarını Meclis gündemine taşıdı. Sancar, İçişleri Bakanı’na 6-7 Eylül olaylarında devletin payı nedir diye sordu.
GÜNCEL Sancar: Önceki saldırıların bağlantıları bulunsaydı bu saldırı olmayacaktı

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Suruç’ta Amara Kültür Merkezi önünde gerçekleşen saldırıyla ilgili Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. Sancar, "Bu saldırı beklenmeyen bir saldırı değildi, sürpriz olduğunu kimse söyleyemez. Seçim öncesi Diyarbakır saldırısı sonrası bekleniyordu. Devlet yetkililerini bile uyardık." dedi.
GÜNCEL

Genel seçime HDP’den aday olacak iki isim, Prof. Mithat Sancar ve Prof. Kadri Yıldırım neden aday olduklarını anlattı. İki akademisyen de HDP’nin parti olarak meclise girmesinin hem Türkiye siyaseti hem de çözüm süreci açısından hayati önemde olduğunu vurguluyor.