AK PARTİ

GÜNCEL ‘Erdoğan Birinci Meclis’in esas amacının farkında mı?’

Türkiye’nin yakın tarihi üzerine çalışan en yetkin isimlerden biri olan, Hollanda Leiden Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Bölüm Başkanı Prof. Erik-Jan Zürcher'le, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği “Yeni Türkiye” ve “1920 ruhu” kavramlarının ne anlama geldiğini ve AK Parti’nin geçmişe bakışını konuştuk.
GÜNCEL Kongrede "veda değil, başlangıç"

AK Parti'nin Ankara Arena'da gerçekleştirilen birinci olağanüstü kongresi devam ediyor. 3 bin delegenin davet edildiği, toplam 40 bin kişinin katıldığı kongrede tek aday olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanlık görevini devralacak. AK Parti kongrelerinde akreditasyon verilmeyen basın kuruluşlarına bu sefer Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi eklendi.
GÜNCEL AK Parti’nin geleceği ne olacak?

AKP'nin yönünü, 'AKP Devri: Türkiye Siyaseti' kitabının yazarı Doç. Dr. Yüksel Taşkın, İslamcılık ve Kürt sorunu üzerine dikkat çekici yazılarıyla bilinen sosyolog Mücahit Bilici, Agos okurlarının AK Parti analizleriyle tanıdığı Menderes Çınar ve Akil İnsanlar Marmara Heyeti Grup Sekreteri, anayasa hukuku uzmanı Levent Korkut değerlendirdi.
GÜNCEL ‘Adalar cazibe merkezi haline gelecek’

Yerel seçimlerde yarışın en zorlu geçeceği yerlerden birisi de Adalar. Başta sağlık sorunu olmak üzere çözüm bekleyen pek çok sorunla boğuşan Adalar’da AK Parti, 1999-2009 arasında ilçede belediye başkanı olarak görev yapmış olan Coşkun Özden ile seçime giriyor. Adalar’ı kışın da yaşanılabilir bir yer yapmayı hedefleyen Özden, projelerini anlattı.
GÜNCEL Today’s Zaman yazarından özeleştiri: Cemaat dört konuda hatalı

Gülen Cemaati’ni savunan dolaysız ve açık ifadeleriyle dikkat çeken İhsan Yılmaz, Fatih Üniversitesi’nde siyaset bilimi üzerine dersler veren bir öğretim üyesi. Today’s Zaman’ın köşe yazarları arasında da yer alan Doç. Yılmaz, Gülen Cemaati’ni dört konuda eleştiriyor.