SİVİL ÖLÜMLER

GÜNCEL BM’nin Cizre talebine Dışişleri “mümkün değil” dedi

BM’nin Cizre’deki hak ihlallerine ilişkin soruşturma talebine Dışişleri Bakanlığı’dan yanıt geldi. Açıklamada, “Yüksek Komiser Sayın Zeid’in Türkiye ile BM arasındaki insan hakları alanındaki işbirliği ruhunu yansıtmayan açıklamalarının yetersiz bilgiye ve önyargılı çevrelerin yönlendirmelerine dayandığı düşünülmektedir” denildi.
GÜNCEL Tanrıkulu: Cizre ölüm kokuyor

Cizre’de inceleme yapan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Fincancı, “Cizre’de yanmış ve çürümüş insan eti kokuyordu. Bu bir imha operasyonu” diye konuştu. CHP heyetinden Sezgin Tanrıkulu da “Hâlâ molozların arasından, Dicle Nehri kenarından insan parçaları çıkıyor. Cizre’de her yerde ölüm kokusu vardı” dedi.
GÜNCEL Demirtaş: Cizre’deki cenazeleri sokaklara dağıtıyorlar

Selahattin Demirtaş, günlerdir sayısı tam açıklanmayan Cizre hakkında “O bodrumun civarındaki birkaç binada toplam 70-90 kadar insan var. Cizre’de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar. O cenazeler oradaymış gibi” diye konuştu.
TÜRKİYE HDP raporu: Sokağa çıkma yasağı, altı ay, 180 ölü

HDP Enformasyon Masası’nın yaptığı açıklamaya göre Temmuz’dan beri Güneydoğu’da 84'ü çocuk, 79'u kadın 460 sivil yaşamını yitirdi. Açıklamada, şu anda sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre, Sur ve Silopi'de toplam sivil ölümlerin sayısı ise 180 olarak kaydedildi.
GÜNCEL Cizre'de bir gün: Üç ölüm, altı cenaze

Sokağa çıkma yasağının 31. gününe girdiği Cizre’de bugün üç kişi öldürüldü. Daha önce öldürülen ve morgta bekletilen altı kişinin cenazeleri ise Cizre’de gömülemediği için İdil’de toprağa verildi.
GÜNCEL ‘Sivil ölümlerinde sorumluluk devletindir’

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, uluslararası sözleşmelere dikkat çekerek, yaşam hakkı ihalelerinde devletin, aksini ispatlayamadığı takdirde, sorumlu olduğunu söyledi.
GÜNCEL Yüksekdağ: 61 çocuk, 73’ü kadın 360 sivil katledildi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, bugünkü HDP grup toplantısında 7 Haziran’dan bu yana 61 çocuk, 73’ü kadın 360 sivil katledildiğini söyledi. Yüksekdağ, “Devlet güçleri tarafından işlenen cinayetlerini üstünü örtüyorlar. Allah’tan korkmuyorlar, ölüleri bile incitiyorlar” dedi.
GÜNCEL Cizre'den üç ölüm haberi daha

Sokağa çıkma yasağının 10. gününe girdiği Cizre'de bugün üç ölüm haberi daha geldi. Dün de beş kişinin öldürüldüğü Cizre'de çatışmalar devam ediyor.