DİYARBAKIR BELEDİYESİ

GÜNCEL Sezgin Tanrıkulu:  Felaketin tam ortasındayız

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yıllarca insan hakları alanında da mücadele etmiş bir isim. Tanrıkulu ile Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu, Diyarbakır Belediyesi’ne kayyım atanmasını ve son gelişmeleri konuştuk.
GÜNCEL Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum atandı

2014 yerel seçimlerinde %55 oy oranıyla seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasının ardından, Diyarbakır Belediyesi’nde kayyum atandı.
GÜNCEL ‘Müfettiş odalarında bile arama yapılmış’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün gece gerçekleşen polis baskınına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada halkın iradesine saygı duyulması gerektiği belirtilerek Eş Başkanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.
GÜNCEL Anlı: Sur’da AKP’lilerin mülkleri kamulaştırma dışı

Diyarbakır Sur’da alınan “acele kamulaştırma” kararı hakkında konuşan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur’da AKP’ye yakın şirketlerin mülklerinin kamulaştırma dışı tutulduğunu iddia etti. Anlı, isim vermese de “Halka küfretmeyi kendilerine meslek edinmiş Artvin’deki şirket şu anda Sur’la ilgileniyor” diyerek, Cengiz Holding’i işaret etti.
GÜNCEL Kışanak’tan kentsel dönüşüm açıklaması: “Birileri proje hazırlayabilir ama bu Sur’dan geri döner”

2 Aralık’tan beri çatışmaların devam ettiği Diyarbakır Sur ilçesinin TOKİ tarafından kentsel dönüşüme sokulacağı iddiaları için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Sur’u değiştirmeyi amaçlayan hiçbir planın tutma şansı yoktur. Birileri Sur için plan, projeler hazırlayabilir ama bu planlar Sur’dan geri döner” açıklaması yaptı.