DOĞU PERİNÇEK

GÜNCEL Fransa’da soykırım yasası yeni bir ‘Perinçek vakası’ olur mu?

Fransa'da tartışmalar iki noktada yoğunlaşıyor; 2012’de bir önceki yasayı geri çeviren Fransa Anayasa Konseyi bunu da iptal eder mi? İkincisiyse, Perinçek – İsviçre davasında ifade özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle İsviçre’yi mahkûm eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Fransa’da benzer bir süreç yaşanırsa ne karar verir?
GÜNCEL AİHM Büyük Daire Perinçek Davası'nda kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'de yeniden görülen 'Perincek-İsviçre' davasında mahkeme, 7'ye karşı 10 oyla İsviçre'nin kararının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine hükmetti. AİHM 2'inci Daire de 2013 yılında benzer bir karar vermiş ve İsviçre kararı Büyük Daire'ye taşımıştı.
GÜNCEL 8 soruda 'Soykırım Davası'

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire’de görülecek olan ‘Perinçek-İsviçre’ davasında ilk duruşma, 28 Ocak’ta yapılacak. Görülecek davayla ilgili detayları, AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, uluslararası hukuk uzmanı Turgut Tarhanlı ve Perinçek-İsviçre davasına müdahil olan İsviçre-Ermenistan Derneği Onursal Başkanı Sarkis Şahinyan’a sorduk.
GÜNCEL Zoryan Enstitüsü’nden Davutoğlu’na: Bu jest inkar politikası devam ettikçe etkisini yitirecek

Zoryan Enstitüsü Başkanı Greg Sarkissian, Ahmet Davutoğlu’nun Hrant Dink’in ölüm yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamaya cevap yayımladı. Dink’in gerçek katillerinin adalete teslim edilmediğini, Hristiyan azınlıklara yönelik diğer cinayetleri, Doğu Perinçek’in devam eden davasını hatırlatarak Davutoğlu’nun nasıl “karşılıklı güven ve işbirliği anlayışı geliştirmekten bahsedebildiğini” sordu.