FAİLİ MEÇHUL

GÜNCEL Yeni nesile 90’ları anlatmak

Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi, hak ihlalleri alanında çalışan kurumların yaratıcı anlatım biçimlerini kullanabilmeleri için bir çalışma yürütüyor. Sanal gerçeklik, oyunlaştırma, animasyon gibi alanlarda, yaratıcı anlatım biçimleri konusunda çalışma zemini oluşturmaya çalışıyor. Paneller dizisiyle geniş bir alanda tartışma yürütülmesi amaçlanıyor.
GENEL Malta’da bir ‘faili meçhul’ gazeteci cinayeti

Faili meçhul cinayetleriyle katledilen gazetecilerin aileleri 5 Eylül’de İstanbul’da İsveç Konsolosluğu’nda Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin düzenlediği ‘Faili Meçhul: Gazeteci Cinayetlerinde Cezasızlıkla Mücadele’ adlı panelde bir araya geldi. Ekim 2017’de arabasına yerleştirilen bombayla öldürülen Maltalı araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia’nın oğlu Matthew Caruna Galizia, hâlâ annesini öldürenleri arıyor. Galizia, Türkiye’de faili meçhul cinayetlerle öldürülen Hrant Dink, Musa Anter, Uğur Mumcuve Metin Göktepe’nin aileleriyle görüştü; faili meçhul cinayetlerde cezasızlıkla mücadelenin yollarını tartıştılar.
GÜNCEL ‘AİHM'de mahkum olan Musa Çitil ödüllendirildi’

Yüksek Askeri Şura tamamlandı. Ordunun yeni komuta kademesinin belirlenmesinin yanı sıra, bazı askeri kademelerde terfiler gerçekleşti. 13 faili meçhul cinayetle ilgili olarak 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Tuğgeneral Musa Çitil, tümgeneralliğe yükseltildi. Avukat Eren Keskin, “Terfiye şaşırmadım, Çitil ödüllendirildi” dedi.
GÜNCEL Kapıdaki tehlike: zaman aşımı

Çok sayıda faili meçhul ve kayıp davasında zaman aşımı sınırına gelindi. Eğer adım atılmazsa bu dosyalar kapatılmış olacak. İHD ve Cumartesi Anneleri zaman aşımı tehlikesine karşı yeni bir kampanya başlattı.
GÜNCEL 21 yıldır sonuç alınamayan faili meçhul dosyası AİHM'e gidiyor

Batman'da 26 Ağustos 1993 tarihinde asker ve korucular tarafından işe giderken jandarma karakoluna 500 metre yakınında, araçları taranarak öldürüldüğü iddia edilen 4 kişinin davası AİHM’e gidiyor. 21 yıldır faillerin ortaya çıkmaması ve iç hukuk yollarının tükenmesi üzerine üzerine aileler AİHM'e başvuracak.