TOLEDO

Davutoğlu: Sur’da rıza dışında bir şey yapmayacağız

Davutoğlu, tartışma yaratan Diyarbakır Sur’un acil kamulaştırmasıyla ilgili olarak, “Mülkiyet hakkına riayet edilecek. Mimari doku kesinlikle korunacak” diye konuştu. Davutoğlu “Acele kamulaştırma gibi tamamen hukuki adım onların mülkiyet haklarını kesinlikle tehlikeye sokmayacağı gibi teminat altına alacaktır” dedi. STK’lar ise toplantıda yuvarlak cümleler kullanıldığını ve bazı sorulara cevap verilemediğini açıkladı.
GÜNCEL ‘Kimse Toledo peşinde değil’

Başbakan Davutoğlu’nun çatışmalar nedeniyle yerle bir olan Sur’u Tolede yapacaklarını söylemesine tepkiler artıyor. Diyarbakır'ın simgesi olan Sur ilçesinin korunması için UNESCO'ya çağrılar yapılıyor. Çevreciler “Suriçi’nde kentsel dönüşümün telaffuz edilmesi bile suç olmalıdır” diyor.
GÜNCEL Demirtaş: Cehenneme çevirdiniz, ne Toledo'su!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "Masaya dönüş yok" ve "Sur'u Toledo yapacağız" yönündeki açıklamalarına, "'Masaya dönüş yok' ne demek? Görüşmenin, masanın ne zararı oldu. Masaya dönüldüğü zaman ölümler duruyor. Cizre'de öyle sanki mevzu bitmiş şimdi iş imara geldi, oraları Toledo'ya çevirmeye geldi. Oraları cehenneme çevirdiniz ne Toledo'su” diye yanıt verdi.