GÖZALTI

GÜNCEL Akbelen’de direniş sürüyor, ağaç kesimi durmuyor

YK Enerji’ye ait kömür madenin için Akbelen oramındaki ağaç katliamına karşı köylüler, 2019’dan bu yana mücadele ediyor. Dava süreci devam ederken, 24 Temmuz Pazartesi, sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. 29 Temmuz’da direnişe destek vermek için alana gidenler de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olan Yeşiller Partisi’nden Deniz Melsa Ergenç, yaşadıklarını Agos’a anlattı.
GÜNCEL Akademisyenlerden Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmasını kınayan mektup

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasına karşı aralarında Judith Butler, Nancy Fraser gibi isimlerin de yer aldığı 199 akademisyenin başlattığı imza kampanyası büyüyor. Aralarında Nobel ve Pulitzer ödüllü isimlerin de bulunduğu 1257 uluslararası akademisyen öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi, öğrencilerin yanında olma sözü verdi.
GÜNCEL TTB'ye baskın, doktorlar gözaltında

“Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen, ardından dün haklarında savcılık tarafından soruşturma başlatılan Türk Tabipler Birliği (TTB) üyesi 11 doktor hakkında gözaltı kararı çıkartıldı; TTB’ye polis operasyonu düzenlendi.
GÜNCEL HRW direktöründen Nurcan Baysal için çağrı

İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye direktörü Emma Sinclair-Webb, Afrin operasyonuyla ilgili sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan insan hakları aktivisti Nurcan Baysal’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.
GÜNCEL Osman Kavala gözaltında

Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı olan iş insanı Osman Kavala, dün gece Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.